-->

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Μία αίθουσα χειρουργείου για 11 χειρουργικές ειδικότητες στο πανεπ. νοσοκομείο Λάρισας

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο υποφέρει από υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση. Προς επίρρωσιν της δύσκολης αυτής κατάστασης, είναι το γεγονός, ότι υπάρχει μόνο μία αίθουσα χειρουργείου για να καλύψει τις ανάγκες 11 χειρουργικών ιατρικών ειδικοτήτων.
Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί λόγω της σοβαρής έλλειψης ιατρικού προσωπικού και συγκεκριμένα αναισθησιολόγων, ενώ στην έλλειψη αυτή προστίθεται και η επίσχεση εργασίας στην οποία έχουν προχωρήσει οι γιατροί, διεκδικώντας απλήρωτες εφημερίες για διάστημα μεγαλύτερο του εξαμήνου.
Αντιλαμβάνεται έτσι κάποιος, ότι οι ασθενείς που έχουν ανάγκη να χειρουργηθούν, δεν έχουν πάντα την «πολυτέλεια» του χρόνου να περιμένουν, επομένως το πρόβλημα καθίσταται πιεστικό και «ζωτικής», κυριολεκτικά σημασίας, ενώ και οι λίστες αναμονής πρακτικά έχουν ακυρωθεί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Δεδομένου του προβλήματος, η νυν διοίκηση του νοσοκομείου, (σημειώνεται ότι λόγω του επείγοντος της κατάστασης και καθώς είχε προκύψει κενό διοίκησης επί μήνες μετά την παραίτηση της προηγούμενης, τοποθετήθηκε προ 15νθημέρου νέος διοικητής), έχει αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο: να αποδεσμευτούν τα χρήματα προκειμένου να πληρωθούν εντός του μηνός οι εφημερίες των γιατρών καθώς και τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα προκειμένου να σταματήσει η επίσχεση και να βελτιωθούν οι συνθήκες. Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί πίστωση η οποία θα επιτρέψει την πρόσληψη ενός επιπλέον αναισθησιολόγου ως επικουρικού γιατρού.


onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου