-->

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζουν οι Φυσικοθεραπευτές, την εξαίρεση των εργαζομένων στα Δημόσια ιδρύματα από τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για το μισθολόγιο του Δημοσίου διαιωνίζεται η αδικία σε βάρος των Φυσικοθεραπευτών των Δημοσίων Ιδρυμάτων που δεν ελάμβαναν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς με το άρθρο 18 αναγνωρίζονται μόνο όσοι το λαμβάνουν.
Γίνεται μια κατάφορη παραβίαση του εργατικού δικαίου και μια ρατσιστική διάκριση σε βάρος μερίδας εργαζομένων που προσφέρουν υπηρεσίες στους ίδιους χώρους, υπό τις ίδιες συνθήκες.
Η αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος που έγινε κατά καιρούς από τους αρμόδιους υπουργούς δυστυχώς καταλήγει στον «κάλαθο των αχρήστων».
Ενώ το κόστος της μισθοδοσίας του Δημοσίου διευρύνεται, οι αδικίες δεν αποκαθίστανται και η προσβολή του αισθήματος δικαίου είναι κατάφορη για μια ομολογουμένως ολιγάριθμη μερίδα εργαζομένων των Δημοσίων ιδρυμάτων.
Η κατάφορη αδικία πρέπει να διορθωθεί, τονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, προσθέτοντας, ότι ο κλάδος ζητά την ένταξη των Φυσικοθεραπευτών των δημοσίων Ιδρυμάτων στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Από: onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου