-->

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑλΨΗΣ.

    

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση των κατοίκων της Ικαρίας έξω από το υπουργείο Υγείας  με αιτήματα να μη κλείσει και να διατηρήσει την αυτονομία του το νοσοκομείο (έχει κοινή διοίκηση με αυτό της Σάμου), να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, να αναπτυχθεί η μονάδα τεχνητού νεφρού, να στελεχωθεί το Κ.Υ. Ευδήλου, να καλυφθούν τα κενά στα Κ.Υ. Ικαριάς, Φούρνων και Θύμαινας αλλά και τη λειτουργία του Γηροκομείου.
   Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την "Επιτροπή Αγώνα για την υγεία σε Ικαρία και Φούρνους", το δήμο της Ικαρίας, το Εργατικό Κέντρο, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, σωματεία και τοπικούς φορείς.
   Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρέθηκαν εκεί από τις 11 το πρωί αναμένοντας πότε θα βρει χρόνο κάποιος από τους επικεφαλής του υπουργείου να τους συναντήσει. Να σημειώσουμε ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολλές βδομάδες.
  
 Τελικά συναντήθηκαν με τον υπουργό υγείας Ξανθό ο οποίος αφού τους περιέγραψε τις ...δυσκολίες τις εποχής για να εφαρμοστούν πολιτικές προς όφελος του λαού τους έδωσε αόριστες υποσχέσεις για αύξηση των κονδυλίων!  
   Στη σημερινή συγκέντρωσή τους βρέθηκαν και αλληλέγγυοι από τα νοσοκομεία της Αθήνας. Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι του Αμαλία Φλέμιγκ, που επίσης εδώ και χρόνια αγωνίζονται για το μη κλείσιμο του νοσοκομείου, μέσω του προέδρου του σωματείου τους.
Μίλησαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, το Συντονιστικό, και άλλων φορέων.
Τις πρώτες ώρες έτυχε να πραγματοποιούν και τη δική τους συγκέντρωση οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους. Και αυτοί με τη σειρά τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Ικαριωτών για το δικαίωμά τους στη περίθαλψη σημειώνοντας το τραγικό ότι στο νησί λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο!

















Από: antigeitonies

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.