-->

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ-ΔΩΡΩΝ ΚΛΠ

Αν και θεωρούμε πως το ζήτημα με τη δικαστική διεκδίκηση Αδειών,Δώρων κλπ έχει, από πλευράς πληροφόρησης αναλυθεί και εξηγηθεί, υπάρχουν ακόμα πολλοί εργαζόμενοι που ρωτούν ποιοί ακριβώς πρέπει να κάνουν αίτηση για την ανακοπή της παραγραφής.

Για άλλη μια φορά λοιπόν:
Όσοι εργαζόμενοι έχουν ήδη ασκήσει αγωγή, δεν χρειάζεται να κάνουν άλλη αίτηση για την μη παραγραφή.
Οσοι ΔΕΝ έχουν κάνει αγωγή, χρειάζεται να καταθέσουν τη γνωστή αίτηση περιμένοντας τις εξελίξεις εντός του 19, όπου ίσως χρειαστεί να καταθέσουν αγωγή.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

Η διεκδίκηση γίνεται από το φορέα που μισθοδοτούσε τον εργαζόμενο το συγκεκριμένο διάστημα.
Έτσι αν κάποιος εργαζόταν πχ στο Φλέμιγκ αλλά ήταν αποσπασμένος από αλλού και μισθοδοτούνταν από τον φορέα προέλευσης (πχ από το Νοσοκομείο που έχει την οργανική του θέση) θα πρέπει να καταθέσει εκεί τη σχετική αίτηση.

(Επειδή υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις, θα πρέπει να είναι σίγουρος ο συνάδελφος γι' αυτό το ζήτημα - από που μισθοδοτούνταν δηλαδη - και ανάλογα να πράξει.)

Αν πάλι ήταν για ένα διάστημα μισθοδοτούνταν από τον ένα φορέα και στη συνέχεια από άλλο (πχ ήταν αποσπασμένος και εν τω μεταξύ ολοκλήρωσε μετάταξη), τότε αυτονόητο είναι πως πρέπει να καταθέσει αίτηση και στους δύο φορείς για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και όποιος εν τω μεταξύ πήρε σύνταξη. Για το διάστημα που δούλευε, κάνει αίτηση στην υπηρεσία του και για το διάστημα που ήταν συνταξιούχος στον ασφαλιστικό του φορέα (ΕΦΚΑ)

Τέλος, για την περίπτωση Φλέμιγκ - Σισμανογλείου (ίδιος φορέας μισθοδοσίας) οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν στο πρωτόκολλο ως το τέλος του έτους και μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές, σύμφωνα με τα υποδείγματα που κυκλοφορούν.

Για κάθε επιπλέον απορία επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου.



 Σωματείο Εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.