-->

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Αναρτούμε παρακάτω την προκύρηξη της Ταξικής Πορείας σχετικά με την αυριανή στάση εργασίας που έχει προκυρήξει η ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων.
(Σημ. Αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται   από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)



ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ!
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!

  1200 επικουρικοί διαφόρων ειδικοτήτων που λήγουν οι συμβάσεις τους και δεν θ' ανανεωθούν. 600 επικουρικοί γιατροί μέσω ΕΣΠΑ θ' απολυθούν το Νοέμβρη, αφού δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη παράταση στις συμβάσεις τους. Από 1/1/19 απολύονται με τη λήξη της σύμβασής τους χωρίς καμία παράταση επί πλέον 500 επικουρικοί γιατροί.
Ποδαρικό της κυβέρνησης με χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων-επικουρικών εργαζομένων στον τομέα της κρατικής περίθαλψης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για το “προεκλογικό” 2019. Μέσα στο Μάη θ' απολυθούν
   Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα τους δόσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε επόμενες “φουρνιές” μονίμων και συμβασιούχων-επικουρικών. Συγκεκριμένα στην προκήρυξη 11Κ/2018 με μοριοδότηση της προυπηρεσίας που θα καλύπτει μόνο το 10% των προκηρυσσόμενων θέσεων (!) για το υπόλοιπο προσωπικό και δυνατότητα επανεγγραφής στη λίστα (αναμονής) για τους επικουρικούς γιατρούς. Τέτοια μεγαλοψυχία!
   Είναι φανερό ότι η πολιτική ανακύκλωσης των εργαζομένων, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια απ' όλες τις κυβερνήσεις και στην κρατική περίθαλψη, θα συνεχίσει να γνωρίζει νέες δόξες. Τι κι αν δουλεύουν εργαζόμενοι πάνω από τέσσερα χρόνια με ελαστικές μορφές; Τι κι αν προσχηματικά “κόπτονται” όλοι για το “άδειασμα” των νοσοκομείων και των υπόλοιπων δομών περίθαλψης από “κρίσιμο” προσωπικό; Ο στόχος είναι ένας: η συρρίκνωση των υπηρεσιών περίθαλψης του λαού και η δραστική μείωση του μόνιμου προσωπικού.
   Είναι, επίσης, σίγουρο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απολυόμενων θα πεταχθεί στον καιάδα της ανεργίας, πράγμα που δεν μπορεί επ' ουδενί ν' αντισταθμιστεί με μια μειοψηφία που ενδεχομένως κληθεί να υπογράψει εκ νέου μια ακόμη σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στο δικαίωμα στη πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά που επιχειρεί να κάνει παρελθόν το σύστημα και οι δυνάμεις του. Και, βέβαια, αποτελεί μια ακόμη ευθεία βολή στη μονιμότητα, ως συλλογική κατάκτηση των δημοσίων υπαλλήλων.
   Είναι δευτερεύον το ζήτημα της κάλυψης από τους απολυόμενους και προσλαμβανόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μόνιμων αναγκών στις δομές περίθαλψης. Το δικαίωμα στη πλήρη-σταθερή δουλειά είναι θεμελιώδες για κάθε εργαζόμενο και δεν μπαίνει στο “ζύγι” καμιάς εργοδοσίας, κρατικής ή ιδιωτικής. Γι' αυτό, μόνο ο αγώνας, η αντίσταση και η διεκδίκηση των ίδιων των εργαζομένων μπορεί να το κατακτήσει και το κατοχυρώσει. Κάτι που αποτελεί φόβο και για τις αστικές και μεταρρυθμιστικές ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων, που το μόνο που τους απασχολεί είναι να εμφανίζονται ως διαμεσολαβητές και θεσμικοί συνομιλητές με την κυβέρνηση.
   Αποτελεί και σ' αυτή την περίπτωση κοροιδία κι εμπαιγμό η κυβερνητική προπαγάνδα για δήθεν έξοδο απ' τα μνημόνια, όταν, όχι μόνο για τους μονίμους αλλά και για συμβασιούχους, προυπόθεση κάθε κίνησης της κυβέρνησης είναι η έγκριση των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ. Και είναι διπλά προκλητικό, μέσα στο κλίμα παροχολογίας των ημερών, να μοιράζονται “υποσχετικές” επισφαλούς εργασίας, την ώρα που αυτοί οι συνάδελφοι δουλεύουν δίπλα-δίπλα με τους μονίμους και δικαιούνται μονιμοποίηση.
   Όσο αυτονόητο για μας είναι το αίτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων συναδέλφων, άλλο τόσο αυτονόητες είναι οι απολύσεις τους για την κυβέρνηση και το σύστημα συνολικά. Γι' αυτό το στόχο χρειάζονται σκληροί και παρατεταμένοι αγώνες μέχρι τη νίκη κι όχι τουφεκιές εκτόνωσης. Οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, σε συμπαράταξη με τους μονίμους, έχουν τον πρώτο λόγο!

        ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
        ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
        ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΓΕΝΑΡΗ 10πμ-3μμ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
                                                                                                      
                                                                      ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.