-->

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Και όμως...Υπάρχουν ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟ!

Αρκετές μέρες τώρα, παρακολουθούμε το ζήτημα με τα ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο. Μπορεί η μεν ΠΟΕΔΗΝ να τα ανακάλυψε ξαφνικά, μπορεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου να λέει ότι "πρόκειται για μια συνηθισμένη χειμερινή εφημερία" αλλά η πραγματικότητα των 800 στοιβαγμένων ασθενών,  (5- 6 κρεβάτια σε 4 κλινους θαλάμους) και των 121 ΡΑΝΤΖΩΝ στους διαδρόμους επιμένει πεισματικά να ταλαιπωρεί ....μέχρι θανάτου ασθενείς και εργαζόμενους. Πέρα από τις μικροπολιτικές και τις κομματικές επιδιώξεις - έρχονται βλέπεις και εκλογές - η αλήθεια είναι έτσι όπως την αναδεικνύουν οι συνάδελφοι στο Αττικό, στην προχτεσινή τους ανακοίνωση. 
Σωστά επισημαίνουν πως στο τέλος την πληρώνει ο λαός, πως στην ουσία του στερούν το δικαίωμα στην περίθαλψη (...για την αξιοπρέπεια των ασθενών και τις συνθήκες νοσηλείας θα μιλήσουμε αργότερα!) Η έλλειψη προσωπικού και το γεγονός πως αφήνουν τα Νοσοκομεία να ρημάζουν και τον εξοπλισμό τους να καταρρέει, πέρα από τα "ματωμένα πλεονάσματα" οδηγεί, συμπληρώνουμε εμείς, και στην κατάργηση της μόνιμης δουλειάς, στην εμπέδωση του νεοφιλελεύθερης λογικής "πλήρωσε ή πέθανε..." 
Σωστά επίσης αναρωτιούνται: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ;
αυτά που υποσχέθηκε η σημερινή πολιτική ηγεσία ότι θα αποκαταστήσει; Τα ράντζα του ΑΤΤΙΚΟΥ, του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ και των άλλων μεγάλων νοσοκομείων είναι αδιάψευστοι καθημερινοί μάρτυρες πως ο λαός τα έχει ανάγκη. 
Είναι καιρός οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να απαιτήσουμε προσλήψεις προσωπικού, να ανοίξουν και να αναπτυχθούν τα Νοσοκομεία και οι δομές που έκλεισαν. Να κοπεί η όρεξη για κλείσιμο (ή πιο κομψά "αλλαγή χαρακτήρα") άλλων.
ΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ!

Παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟΝ

[...Αλλά και το Υπουργείο Υγείας; Πόσα χρόνια και πόσες ακόμα κυβερνητικές θητείες χρειάζονται για να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, να προσλάβουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, να φτιάξουν τον μαγνητικό τομογράφο, να αναπτύξουν τις κλίνες ΜΕΘ, να φτιάξουν αξιοπρεπή, δημόσια ΠΦΥ; Ο ασφυκτικός δημοσιονομικός χώρος, τα επιχειρηματικά κέρδη, οι δεσμεύσεις στην ΕΕ, η λογική ότι η υγεία είναι εμπόρευμα δεν συμβαδίζουν με την ανάγκη του λαού μας για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.
Τέρμα στα παραμύθια!
Και επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ, που τόσες μέρες κοκορομαχούσαν στη Βουλή, το «Αττικό» παθαίνει μπλακ άουτ σε κάθε γενική εφημερία και ο λαός της Δυτικής Αθήνας νοσηλεύεται σε ράντζα και φορεία.
Συνεχίζουμε τον αγώνα γι’ αυτά που δικαιούμαστε: Ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας και δουλειάς. Για να ανοίξει ξανά το Λοιμωδών, για στελέχωση του νοσοκομείου, πραγματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που πολύ απέχει από την κοροϊδία των ΤΟΜΥ. Διεκδικούμε άμεσα να αγοραστούν μαγνητικός τομογράφος και νέος στεφανιογράφος
Μαζί μας έχουμε το λαό της Δυτικής Αθήνας και τους ασθενείς μας. Μαζί τους έχουν τη διοίκηση του νοσοκομείου και κάποια κατευθυνόμενα δημοσιεύματα από λίγους φιλοκυβερνητικούς κολαούζους....]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.