-->

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς Παύει η δίωξη των δυο εργαζομένων (β. Νοσηλείας) – Κύμα αλληλεγγύης

Σημ. Παύει ...αυτή τη φορά η δίωξη. Την επόμενη; 
1.Στην "τελευταία τρύπα του ζουρνά" αναζητήθηκαν και αυτή τη φορά οι ευθύνες. Βλέπετε όταν η λιτότητα, η έλλειψη προσωπικού, οι άθλιες συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους που υπό κανονικές συνθήκες αποτελούν "καλές πρακτικές", όταν στραβώνουν, φταίνε οι εργαζόμενοι. Τόσο περισσότερο μάλιστα φταίνε, όσο πιο χαμηλά είναι στη διοικητική ιεραρχία. Και μια και το' φερε η κουβέντα τι να είχαν πάρει στην "αξιολόγηση" οι συναδέλφισσες αυτές; Μήπως τελικά δεν ήταν καλές υπάλληλοι; Είναι αστείο, αλλά σε κάτι τέτοια περιστατικά αποκαλύπτεται πόσο υποκριτικά, αντιδραστικά και πόσο εύκολα στρέφονται ενάντιά μας όλα αυτά τα παραμύθια των αξιολογήσεων, των μανατζερίστικων εξυπνάδων, των στοχοθεσιών κλπ κλπ. Τα αποτελέσματά τους είναι πάντα - και μόνο- να δικαιολογήσουν τη λιτότητα, την υποβάθμιση της περίθαλψης, την καρατόμηση όσων δικαιωμάτων απέμειναν. Τραγική κατάληξή τους πάντα οι ζωές των ανθρώπων.
2. Φαίνεται λοιπόν πως τη γλύτωσαν αυτή τη φορά οι συναδέλφισσες. Θα ήταν αυτή η κατάληξη αν, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δεν είχε ξεσηκωθεί ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς φορείς; Η ιστορία λέει πως θα...ήταν δύσκολα τα πράγματα. Για άλλη μια φορά λοιπόν: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ και να ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ!

Το ιστορικό της υπόθεσης.  

Παύει με απόφαση του τοπικού δικαστηρίου η δίωξη κατά των δύο β. νοσηλευτριών που εργάζονται στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Αργοστολίου οι οποίες κατηγορούνταν για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, με αφορμή την αυτοκτονία ψυχικά ασθενή.
Από νωρίς στο χώρο των Δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί πολλοί εργαζόμενοι και πολίτες της περιοχής μετά από κάλεσμα σε συγκέντρωση που είχαν καλέσει ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια Σωματεία. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν μετά από απόφαση των τοπικών συνδικάτων σε Στάση Εργασίας προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις δύο εργαζόμενες.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και τα Εργατικά Συνδικάτα της περιοχής είχαν καταγγείλει με ανακοινώσεις τους ότι η δίωξη των δύο β. νοσηλευτριών ήταν απαράδεκτη αφού απέκρυπτε τις ευθύνες της Διοίκησης και των υπευθύνων που επέτρεψαν την νοσηλεία ψυχικά πασχόντων στην παθολογική κλινική και δεν προχώρησαν στην ανάπτυξη σε κατάλληλο χώρο της ψυχιατρικής κλινικής.
Το δικαστήριο έκρινε απαράδεκτο το κλητήριο θέσπισμα λόγω ακυρότητας και έπαψε τη δίωξη χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης.
Ο φάκελος της δικογραφίας θα επανέλθει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς για περαιτέρω ενέργειες και πιθανόν για την άσκηση νέας ποινικής δίωξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.