-->

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Απλήρωτες τραπεζοκόμοι, βοηθοί μαγειρείων και σεκιούριτι στον Ευαγγελισμό! Οι δεσμεύσεις και τα ιδιωτικά συνεργεία

Τι κι αν εδώ και χρόνια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαφημίζει δεόντως ότι εξοβέλισε από τα δημόσια νοσοκομεία τα ιδιωτικά συνεργεία και έκανε ατομικές συμβάσεις με εργαζόμενους.

Η αλήθεια όμως φαίνεται ότι απέχει παρασάγγας.
Όπου έχουν γίνει ατομικές συμβάσεις, οι εργαζόμενες καθαρίστριες βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανεργία αφού οι συμβάσεις τους λήγουν και δεν ανανεώνονται.
Από την άλλη πολλά ιδιωτικά συνεργεία συνεχίζουν να αλωνίζουν στο ΕΣΥ, παρά τις διαβεβαιώσεις Πολάκη ότι …καθάρισε το σύστημα.

Ενδεικτική η περίπτωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας του Ευαγγελισμού.
Το Σωματείο των Εργαζομένων προχωρά σε στάση εργασίας Τρίτη 11 Ιουνίου από 8πμ έως 11πμ, επειδή τραπεζοκόμοι, βοηθοί στα μαγειρεία αλλά και σεκιούριτι των εργολαβικών συνεργείων, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στο νοσοκομείο, για μια ακόμη φορά παραμένουν επί δίμηνο απλήρωτοι.

Με αλλαγές αρμοδιοτήτων σε άλλα νοσοκομεία

Από την άλλη και εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας παρά τις παρεμβάσεις που διοργάνωσε το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, αλλά και τις δεσμεύσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου, συνεχίζεται το απαράδεκτο φαινόμενο των συνεχών μετακινήσεων κι εναλλαγής προσωπικού (κύρια των εργολαβικών συνεργείων) σε διάφορα νοσοκομεία, αλλά και της ανάθεσης αλλότριων καθηκόντων (με προφορικές μάλιστα εντολές) χωρίς ανάλογη εκπαίδευση, κατάσταση που προφανώς δημιουργεί όρους μη ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου με ότι, αυτό συνεπάγεται για προσωπικό, αρρώστους και περίοικους.

Από: healthreport

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.