-->

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»: Λουκέτο στο τμήμα Υποδοχής Βρεφών λόγω έλλειψης προσωπικού!

(Σημ. Παντού, σε όλο το χώρο της περίθαλψης, εμφανίζεται κάθε τόσο η τραγική εικόνα λόγω της έλλειψης προσωπικού. Είτε λοιπόν 1 προς 1 είτε, ακόμα χειρότερα 5 προς 1, οι...υποσχόμενες προσλήψεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Όσο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, όσο συνεχίζεται η επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, θα κλείνουν υπηρεσίες και φορείς. Και αυτό θα είναι όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους αλλά ενάντια σ' όλη την κοινωνία, σ' όλο το λαό. Τελικά είναι ξεκάθαρο: Δεν είναι το...πολύ Δημόσιο που φταίει, είναι πολλά τα λεφτά που θα μαζέψουν οι ιδιώτες έμποροι της περίθαλψης μόλις αναλάβουν τις υπηρεσίες του που θα βάλουν λουκέτο. Γι' αυτό με μνημόνια ή χωρίς έχουν βαλθεί εδώ και χρόνια να μοιράσουν τα ...ιμάτιά του. Μάλιστα, όσο υποχωρεί το κίνημα των εργαζομένων και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, τόσο περισσότερο δείχνουν τα δόντια τους...)

Σε κίνδυνο τα μωρά.

 Σε ώρα μηδέν βρίσκεται το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» καθώς κλείνει το τμήμα Υποδοχής βρεφών λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού. 

Πλέον τα μωρά θα μεταφέρονται τώρα για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά, με υπαρκτό τον κίνδυνο τραυματισμού τους.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντί να γίνουν προσλήψεις όπως είχε υποσχεθεί η κα. Αχτσιόγλου και η κα. Φωτίου, όταν επισκέφτηκαν το Κέντρο για να εγκαινιάσουν την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία, πήραν απόφαση να αναστείλουν τη λειτουργία του τμήματος Υποδοχής Βρεφών.
Στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι ζωτικής σημασίας χώρος αφού εκεί παραμείνουν για λίγους μήνες μέχρι να εγκλιματιστούν και να μετακινηθούν στη συνέχεια στα «σπιτάκια» όπως λέγονται από τους εργαζόμενους. 

Πλέον τα βρέφη τώρα θα μεταφέρονται απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά με ορατό τον κίνδυνο τραυματισμού τους καθώς η προσαρμογή τους θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Βάση των καταγγελιών των εργαζομένων όλο αυτό έγινε για να μπορέσουν να καλύψουν την τραγική έλλειψη προσωπικού. Μετέφεραν του πέντε βρεφονηπιοκόμους που υπηρετούσαν στο εν λόγω τμήμα, στα άλλα τμήματα για να καλύψουν ανάγκες.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οφείλουν 4500 ρεπό στο προσωπικό.

Από: healthreport

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου