-->

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ! ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ 300% !!!

Τρέξαν τα κοράκια να κερδοσκοπήσουν από τις μάσκες και ανέβασαν τις τιμές κατά 300% !!! Και γιατί να μην το κάνουν; Είναι μέσα στο κλίμα της...ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είχαν και τσάμπα διαφήμιση από την τρομολαγνεία των καναλιών. Όλα φυσιολογικά δηλαδή. Μόνη απορία είναι πως δεν σκέφτηκαν να στήσουν μια ΣΔΙΤ για την περίσταση! Να μην σκορπίσει το χρήμα από δω και από κει. Να πάει σε λίγους και καλούς. Να πιάσει τόπο!
Σε σοβαρές καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας στο ΕΣΥ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως ισχυρίζονται ακόμη και κατά 300% ακριβότερα προμηθεύονται τις χειρουργικές μάσκες τα νοσοκομεία λόγω της αισχροκέρδειας που υπάρχει από τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις στην αγορά, καταγγέλλει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.
Ειδικότερα με βάση τα τιμολόγια που έδωσαν στη δημοσιότητα, καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην τιμή για απλές χειρουργικές μάσκες αλλά και για υψηλής προστασίας μάσκες, λόγω των αυξημένων αναγκών από τα Νοσοκομεία.Λόγω της ανησυχίας άλλωστε για τον κορωνοϊό αλλά και για τον ιό της γρίπης, οι μάσκες έχουν κάνει…φτερά το τελευταίο διάστημα και από τα απλά φαρμακεία της γειτονιάς όπου σπεύδουν οι πολίτες για να προμηθευτούν είδη προστασίας. Αντίστοιχες ελλείψεις παρατηρούνται και στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα κάποιες εταιρείες να εκμεταλλεύονται την κατάσταση.
«Την ανησυχία των πολιτών την ενισχύουν οι δηλώσεις αρμοδίων του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας που θεωρούν πολύ πιθανόν την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας λόγω της γρίπης και την προετοιμασία για την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν αυξημένες ανάγκες για προμήθεια μασκών.
Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα Νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει: «Αναφερόμαστε για τα Νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα Νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις και είναι πολλά.
Τα Νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτό τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στην «μαύρη αγορά». Μάλιστα όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις».[...]
Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας ώστε να εξομαλυνθεί η αγορά.
(Πήραμε την είδηση από healthreport)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου