-->

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Σωματείο ΕΛΠΙΣ: Αντί για προσλήψεις, μετακινήσεις για ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ.

Σημ. Παρακάτω η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του ΕΛΠΙΣ, για το ζήτημα της...ανακύκλωσης προσωπικού προκειμένου να "επικοινωνηθεί" το άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ (με αποτέλεσμα το κλείσιμο άλλων!)
Στην ίδια θέση βρίσκονται εργαζόμενοι αρκετών Νοσοκομείων, καθώς το προσωπικό που ανακυκλώθηκε τελικά πλησιάζει τα 30 άτομα. Ανάμεσά τους το Φλέμιγκ και το Σισμανόγλειο. Τόσο η καταγγελία του Σωματείου μας, όσο και το Δελτίο Τύπου της επαφής που είχαμε με τον κ. Διοικητή της Υ.ΠΕ. θα αναρτηθούν σύντομα.



Ως Σωματείο των Εργαζομένων εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ Αττικής όπου, προκειμένου να λειτουργήσει τμήματα ΜΕΘ ή ΜΑΦ Νοσοκομείων (ΚΑΤ, Ερυθρού και του ΓΟΝΚ) μετακινεί νοσηλευτικό προσωπικό από άλλα Νοσοκομεία, αποδυναμώνοντας περισσότερο την εύρυθμη λειτουργία τους.
Το Υπουργείο Υγείας και η 1η ΥΠΕ Αττικής, αντί να κάνουν προσλήψεις και να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις στις ΜΕΘ, μετακίνησαν 10 Νοσηλευτές (3μηνη μετακίνηση) από Νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες ελλείψεις σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό όπως του ΕΛΠΙΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.
Η συναίνεση της Διοίκησης του Γ.Ν.Α «ΕΛΠΙΣ» για αυτή την εξέλιξη μας βρίσκει αντίθετους, καθώς οδηγεί στη συρρίκνωση δραστηριοτήτων των ΜΕΘ, μεταξύ αυτών και της ΜΕΘ του Γ.Ν.Α «ΕΛΠΙΣ» και υποβαθμίζει τις εργασιακές συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων
Που είναι οι προσλήψεις προσωπικού που δεσμεύτηκαν; Όταν ενόψει υγειονομικής κρίσης (εποχική γρίπη και του κοροναϊού) θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ήδη μέτρα.
Όλοι οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι, το Νοσηλευτικό προσωπικό ολοένα και λιγοστεύει αφού δεν γίνονται προσλήψεις και αντί να ανοίγουν, κλείνουν κρεβάτια ΜΕΘ. Με τις μετακινήσεις δεν λύνεται το υπαρκτό πρόβλημα των ελλείψεων νοσηλευτών στις ΜΕΘ.
Ως Σωματείο των εργαζομένων διεκδικούμε, από την κυβέρνηση, αρμόδιους φορείς (υπουργείο υγείας, 1η ΥΠΕ Αττικής) και την Διοίκηση του Νοσοκομείου, να προσλάβουν άμεσα μόνιμο προσωπικό για την ενίσχυση του Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού στις ΜΕΘ και όχι να κάνουν μετακινήσεις.
Σας καλούμε, να διασφαλίσετε άμεσα την εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου, την λήψη μέτρων προστασίας ασθενών και εργαζομένων, ενόψει υγειονομικής κρίσης (εποχική γρίπη και του κοροναϊού)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.