-->

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 14/5 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 12μ. ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 11πμ-3μμ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, όπως και πολλά σωματεία εργαζομένων στο χώρο των Υγειονομικών, αναγνωρίζοντας πως Όλοι οι εργαζόμενοι, σε όποιο κλάδο και αν ανήκουν, έρχονται αντιμέτωποι με την κατάρρευση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απολύσεις, τους μισθούς πείνας, την τρομακτική έλλειψη προσωπικού.

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11 - 3) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12μ. 

Η σημερινή στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, αφορά την εναντίωσή μας στην προσπάθεια διάσπασης των Νοσηλευτών, δημιουργώντας δύο ξεχωριστούς Νοσηλευτικούς κλάδους για ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.
Η κίνηση αυτή δεν αποσκοπεί μόνο να χαϊδέψει τα αυτιά στους νυν και αεί παράγοντες  ΠΑΣΥΝΟ/ ΕΝΕ που δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση και επαφή με την σκληρή καθημερινότητα και τα συμφέροντα των "ηρώων". Κυρίως αποσκοπεί στη διάσπαση των συναδέλφων, στην καλλιέργεια κλίματος διαχωρισμού και αντιπαράθεσης μεταξύ του Νοσηλευτικού προσωπικού.
Αυτή την πραγματικότητα την αντιλαμβάνονται πολύ καλά όσοι , έστω και λίγο, έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της κλινικής, των Επειγόντων, των ΤΕΙ, των Χειρουργείων... Αντίθετα...δυσκολεύονται να την καταλάβουν όσοι λείπουν διαρκώς σε συνέδρια και επιμορφώσεις, όσοι "χάνονται" πίσω από τα γραφεία, όσοι ασκούν υψηλή νοσηλευτική αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες. Αυτοί προφανώς ονειρεύονται την εικονική τους αναβάθμιση και ελπίζουν να "τσιμπήσουν" κάτι παραπάνω, αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους. 
Συνάδελφοι, σε κάθε περίπτωση, ότι γνώμη και να έχει ο καθένας, ένα είναι σίγουρο: η διάσπαση δε βοηθά κανένα μας σε όποιο επίπεδο εκπαίδευσης και αν ανήκει. Στο τέλος θα βγούμε όλοι χαμένοι! 
Όλοι ξέρουμε αν και πόσο διαφορετικά είναι τα "καθήκοντα" που ασκούν οι νοσηλευτές. Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο προσχηματικό είναι να προβάλλεται ως λύση οι διαφορετικοί κατά κατηγορία κλάδοι (Αλήθεια γιατί δύο και όχι πχ τρεις;).
Είναι σίγουρο πως αν η Κυβέρνηση θέλει πραγματικά να αναγνωρίσει το έργο των Νοσηλευτών, και όχι μόνο αυτών, αλλά του συνόλου των εργαζομένων στην περίθαλψη, ξέρει τι πρέπει να κάνει.  
Αντίθετα, εκμεταλλευόμενη ακόμη και τον κορονοιό, προσπαθεί να μας διασπάσει για να μην ενώσουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αυξήσεις μισθών, μέτρα προστασίας, χαρακτηρισμό του χώρου δουλειάς μας ως ανθυγιεινού με ότι αυτό συνεπάγεται, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κρεβάτια ΜΕΘ, μαζικά τεστ και ότι άλλο χρειάζεται για ν' αντιμετωπίσουμε την πανδημία.


Η πραγματικότητα όμως των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και όχι μόνο, δεν περιορίζεται στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Όλοι οι εργαζόμενοι, σε όποιο κλάδο και αν ανήκουν, έρχονται αντιμέτωποι με την κατάρρευση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απολύσεις, τους μισθούς πείνας, την τρομακτική έλλειψη προσωπικού. Η άρνηση μονιμοποίησης των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τα εξοντωτικά ωράρια, η κατάρρευση του συστήματος υγείας συνολικά, οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για μας και η αξιοπρεπής φροντίδα των ασθενών ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
  • Μέσα και μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους! Μαζικά τεστ σ’ όλο το προσωπικό!
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν! Να ανοίξουν πραγματικά κλίνες ΜΕΘ!
  • Χαρακτηρισμός του χώρου των νοσοκομείων ως ανθυγιεινού με ότι αυτό συνεπάγεται. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις!
  • Ίση, πλήρη και δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη για όλο το λαό!
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΟΣΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ  ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.