-->

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΜΕ ΠΝΠ ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα δοθεί τετράμηνη παράταση στο προσωπικό με ατομικές συμβάσεις που υπηρετούν στις Υπηρεσίες Στήριξης (καθαριότητα, εστίαση, φύλαξη) των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.

Αυτή είναι η πληροφορία από το Υπουργείο Υγείας, χωρίς όμως περαιτέρω διευκρινήσεις. Δηλαδή ποιους ακριβώς αφορά κλπ. Γι' αυτό θα επανέλθουμε μόλις μάθουμε περισσότερο.

Πάντως ένα είναι σίγουρο: Αυτή η εξέλιξη, σίγουρα δεν είναι λύση, αφού δεν δίνει ανάσα ούτε στους συναδέλφους που κάθε μέρα ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας, ούτε και στα Νοσοκομεία που χρειάζονται μόνιμα...μόνιμες προσλήψεις.
Αντί λοιπόν για κανονικές προσλήψεις,με αξιοποίηση της υγειονομικής κρίσης, είδαμε τους εργολάβους να βάζουν ακόμα περισσότερο χέρι στα "δημόσια", κατά τα άλλα, Νοσοκομεία και όχι μόνο. 
Κατανοητό, γιατί άλλο είναι να κάνεις κανονικές και μόνιμες προσλήψεις ακόμα και με τους σημερινούς χαμηλούς μισθούς και άλλο να χρησιμοποιείς εργαζόμενους των 300 - 400 ( ή και καθόλου) € και ο εργολάβος να παίρνει τη μερίδα του λέοντος! Είναι πολλά τα λεφτά.

Ένα είναι σίγουρο, μαζί με τους συναδέλφους μας που κινδυνεύουν να απολυθούν, πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, όχι μόνο για να μείνουν στη δουλειά αλλά και για να εξασφαλιστεί το δικαίωμά τους να δουλεύουν.

Αυτά προς το παρόν, θα ενημερώνουμε για τις εξελίξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.