-->

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 18/5 
ΑΘΗΝΑ: 7 μμ Προπύλαια
(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 7μμ Πεζ. Α. Σοφίας )
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Εργασίας, Χατζηδάκης, μετά από ένα μεγάλο διάστημα που προετοίμαζαν το έδαφος μέσα από διαρροές και δημοσιεύματα στον Τύπο, την Τετάρτη 12/5 ανακοίνωσαν το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Το αμέσως επόμενο διάστημα, με ταχύρρυθμες διαδικασίες και εν μέσω της έξαρσης των συνεπειών της κρίσης από την πανδημία, το νομοσχέδιο θα τεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Η νέα αντεργατική βαρβαρότητα, όπως ακριβώς αναμενόταν, βάζει στο στόχαστρο βασικά δικαιώματα και προχωρά την επίθεση πολλά βήματα μπροστά.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ! 
Το 8ωρο-5ήμερο, η σταθερή και πλήρης εργασία, οι συλλογικές συμβάσεις, η υπερωριακή αμοιβή, η κυριακάτικη αργία, το δικαίωμα στην απεργία, τα σωματεία και ο ανεξάρτητος από το κράτος συνδικαλισμός, μπαίνουν ξανά στο απόσπασμα, με τεράστιες συνέπειες για κάθε εργαζόμενο. Βασικά στοιχεία της επίθεσης αποτελούν η εξάπλωση της ευέλικτων και ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε ολόκληρο το φάσμα της εργασίας, η απογείωση της εργοδοτικής ασυδοσίας με τη βούλα του νόμου, ο ασφυκτικός κρατικός έλεγχος των σωματείων, η φίμωση και η πλήρης πειθάρχηση των εργαζόμενων μαζών και του εργατικού κινήματος.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των καλοπληρώμενων ΜΜΕ, προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να εμφανίσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα σαν ένα φιλεργατικό νομοσχέδιο!
 

Μας λέει
ότι η κατάργηση του 8ώρου και η απόλυτη ευελιξία προωθείται για... λογαριασμό των εργαζόμενων που δήθεν θα μπορούν «να ρυθμίζουν τον εργασιακό χρόνο ανάλογα με τις κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες τους». 
Μας λέει ότι η ατομική σύμβαση είναι προτιμότερη από τη συλλογική, γιατί δήθεν εργοδότης και εργαζόμενος μπορούν να... συνεννοηθούν καλύτερα.
Μας λέει ότι τα σωματεία και γενικά ο συνδικαλισμός έχουν «αναχρονιστικά στοιχεία λειτουργίας» και ότι τα νέα μέτρα δήθεν θα ευνοήσουν τη «δημοκρατία», «τη συμμετοχή και την ισότητα στις αποφάσεις». Αυτά και άλλα πολλά φαιδρά χρησιμοποιούνται ξεδιάντροπα για στηρίξουν την εργασιακή βαρβαρότητα.
Κάθε εργαζόμενος γνωρίζει ότι και αυτά τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν όπλο στα χέρια του κεφαλαίου για μεγαλύτερο ξεζούμισμα, περισσότερη εκμετάλλευση, εξοντωτικούς όρους δουλειάς και εκτίναξη της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΝΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ.
Η κυβέρνηση, για λογαριασμό του κεφάλαιου, εκμεταλλεύεται την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργατικό κίνημα για να φέρει ένα ακόμη καίριο χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων. Εκμεταλλεύεται τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν δυσφημίσει τον συνδικαλισμό, που έχουν βάλει στο περιθώριο τους εργαζόμενους και που ένα χρόνο τώρα είναι άφαντες, αφήνοντας τους εργαζόμενους έρμαια στα απανωτά αντεργατικά μέτρα που επιβλήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη στάση του ΠΑΜΕ, που συντηρεί τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες με «σχέδια νόμου» και αναπαράγει τη συνταγή της ήττας («μία απεργία μόλις κατατεθεί») και των αυταπατών («να μείνει στα χαρτιά»).
Από δίπλα και ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να μας πείσει ότι αντιπαρατίθεται στην κυβερνητική
πολιτική. Θέλει να ξεχάσουμε τον αντεργατικό δρόμο που ο ίδιος έχει διανύσει. Ήταν αυτός που ψήφισε το χτύπημα της απεργίας (50%+1 συμμετοχή για απόφαση), που διεύρυνε τα ωράρια-λάστιχο στις τουριστικές περιοχές, που διεύρυνε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που άνοιξε σημαντικό δρόμο για τον κρατικό έλεγχο των σωματείων μέσω του Κεντρικού Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων. Και βέβαια είναι αυτός που πρόσφερε τεράστιες ανάσες στο σύστημα μέσα από την καλλιέργεια κοινοβουλευτικών αυταπατών και την περιθωριοποίηση των αγώνων και των συλλογικών διεκδικήσεων. 
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
 Και όλοι μαζί πρέπει να μπουν στον αγώνα για την ανατροπή του, να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες και οι μαζικές κινητοποιήσεις. Η Εργατική Πρωτομαγιά και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Μάη ήταν ένα πρώτο, σημαντικό βήμα, το οποίο χρειάζεται συνέχεια με πιο μαζικούς και αποφασιστικούς όρους.
Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σωματείο να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ενεργοποίησης τω εργαζομένων. Να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις αγώνα, με στόχο τη μαζική, πλατιά ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων σε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο. Να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί η τακτική της εκτόνωσης και της ήττας, με μία και μόνη απεργία για «την τιμή των όπλων».
Να αντιπαρατεθούμε με τις δυνάμεις της συνθηκολόγησης και της υποταγής στο εσωτερικό τους εργατικού κινήματος. Με το λαό και τη νεολαία στο πλευρό μας να βάλουμε φραγμό στο νέο εργασιακό μεσαίωνα και την επέκταση της βαρβαρότητας.
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.