-->

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Πυροβολώντας μία έγκυο εξολοθρεύεις δύο ταυτόχρονα!


Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ανθρώπινη φυλή που να μη σέβεται την εγκυμοσύνη και τις εγκύους. Ακόμα και στη διάρκεια των συρράξεων, οι εγκυμονούσες και τα παιδιά προστατεύονται και θεωρείται τουλάχιστον απάνθρωπο να τους εξοντώνεις, πόσο μάλλον να περηφανεύεσαι γι’ αυτό.


Εκτός από το γνωστό κράτος. Όπου οι κάτοικοί τους θεωρούνται μιάσματα, όπου τα παιδιά τους βασανίζονται στις φυλακές, όπου ανάπηροι εξολοθρεύονται εν ψυχρώ, όπου βομβαρδίζονται άμαχοι, κι όπου πρόσφατα εμφανίστηκαν στις διαδηλώσεις αύρες που πετούν βοθρολύματα αντί για νερό. Αυτής λοιπόν της χώρας ο στρατός κυκλοφόρησε ξανά τα μπλουζάκια που πρωτοεμφάνισε το 2009, που λένε πως πυροβολώντας μια έγκυο εξολοθρεύεις δύο ταυτόχρονα.

Υπάρχει κάτι πιο κτηνώδες από αυτό; Κι όμως, για όλες τις κυβερνήσεις του “προηγμένου” κόσμου σαν να μην έγινε τίποτα. Το κράτος αυτό μάς λένε έχει το “δικαίωμα ν’ αμυνθεί”. Μα ποιος του επιτέθηκε; Τι περίμενε ότι θα κάνανε όσοι εκτόπισε από τα σπίτια τους για να εγκαταστήσει εποίκους; Να το δεχτούν αδιαμαρτύρητα; Δεν είναι τέτοιος λαός. Από το 1948 που οι υπερατλαντικοί δυνάστες εγκαταστήσανε το κράτος αυτό στη γη τους, έχουν τραβήξει όσα λίγοι λαοί, όμως αντιστέκονται επίσης όσο λίγοι λαοί. Άμαχοι με πέτρες και σφεντόνες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν έναν από τους πιο οπλισμένους στρατούς του κόσμου. Όσο για τις περιβόητες ρουκέτες (το 90% των οποίων εξουδετερώνονται στον αέρα) δεν είναι τίποτα μπροστά στις βόμβες που βρίσκουν πάντα το στόχο τους. Που δεν είναι άλλος από σπίτια, νοσοκομεία, υποδομές κ.ά.

Μια μόνο ματιά στους χάρτες που δείχνουν την έκταση των περιοχών που “καταβρόχθισε” το φυτευτό αυτό κράτος από το 1948 ως σήμερα αποδεικνύει περίτρανα ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα. Και η ίση απόσταση ανάμεσα στο θύτη και το θύμα δεν είναι ουδετερότητα, είναι συνενοχή. Άλλωστε εκτός από τις κυβερνήσεις και οι λαοί διάλεξαν στρατόπεδο. Είναι με το λαό της πολύπαθης αυτής γης. Μόνο που θα πρέπει να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και να παλέψουν μαζί τους για να καταφέρουν να νικήσουν. Γιατί η αλληλεγγύη είναι σπουδαία υπόθεση

Α.Λ. - νοσηλεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.