-->

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΠΡΕΠΕΙ να χορηγηθεί η ειδική άδεια στους εργαζόμενους σε κλινικές covid!


Το... "Αντίδωρο" της επέκτασης της ειδικής άδειας σε όλα τα τμήματα COVID, φαίνεται να κινείται με ρυθμό χελώνας, αφού απ' όσο γνωρίζουμε, δεν έχει φτάσει ακόμα σε διάφορα Νοσοκομεία, ούτε και στο δικό μας.
Μετά από τόσους μήνες ασταμάτητης δουλειάς, δικαίως οι εργαζόμενοι ρωτούν πότε και πως θα μπορέσουν να πάρουν επιτέλους αυτή την άδεια.
Το Σωματείο προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο με το Υπουργείο όσο και με την Υ.ΠΕ, χωρίς άλλο ουσιαστικό αποτέλεσμα εκτός από την ...αναμονή.(Επισήμως, αυτό που ξέρουμε - χωρίς να μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε - είναι πως δεν έχει κοινοποιηθεί η απόφαση του Υπουργείου ακόμη στην Υ.ΠΕ. , ώστε με τη σειρά της να το κοινοποιήσει στα Νοσοκομεία. ΟΜΩΣ, όπως φαίνεται από το έγγραφο, αυτό απευθύνεται στα "Νοσηλευτικά Ιδρύματα" και μόνο κοινοποιείται στις Υ.ΠΕ. -  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ)
Επιμένουμε πως αυτό το αστείο με το χαρτί που ξεκινάει...αλλά δε φτάνει πρέπει κάποτε να τελειώσει.
Γνωρίζουμε πως και οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου, έχουν δεχτεί οχλήσεις συναδέλφων και δικές μας, και προσπαθούν ώστε να ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η ιστορία.
Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο μας θα διεκδικήσει όχι μόνο να λυθεί το "διαδικαστικό" θέμα, αλλά και να πάρουν την άδεια τους οι συνάδελφοι.

Με αφορμή τα παραπάνω όμως , ας πούμε μερικές σκέψεις ακόμα: 

Η πολιτεία ως τώρα, εκτός από ένα μισερό επίδομα στην αρχή της πανδημίας, έδειξε την εκτίμησή της με χειροκροτήματα, που όταν ξεθύμαναν ήρθαν οι ΕΔΕ σε όσους αρρώστησαν (στον Α. Σάββα και με φοβέρες σε άλλα Νοσοκομεία)
Με συκοφαντίες - μας είπαν πως οι νοσηλευτές κολλάνε λόγω...χαμηλού μορφωτικού επιπέδου!
Με σπρωξιές και ξύλο από την Αστυνομία όταν διαμαρτυρηθήκαμε
Με διώξεις όχι μόνο σε συνδικαλιστές αλλά και σε απλούς εργαζόμενους, όταν τόλμησαν να ξεστομίσουν κάτι για τις αθλιες συνθήκες και για τις ζωές που χάθηκαν και χάνονται.
Προσφάτως κυκλοφορεί και η φήμη για ένα έκτακτο επίδομα που θα δοθεί...όταν έρθει η ώρα! (Δηλαδή πότε; όποτε συμφέρει πολιτικά την Κυβέρνηση;)

Είναι γνωστό ότι λόγω της πανδημίας, ήρθαν στο φως τα ήδη οξυμένα προβλήματα στην υγεία και την περίθαλψη. Αποκαλύφθηκε η γύμνια του συστήματος σε προσωπικό σε δομές και εξοπλισμό. Αποκαλύφθηκαν και τα σχέδια των κυβερνώντων που δεν ήταν και δεν είναι άλλα, από την κατάργηση της μονιμότητας, από το ξεπούλημα...οποιασδήποτε υπηρεσίας μπορεί να φέρει κέρδη στους εμπόρους της υγείας και...χασούρα σε όλους τους υπόλοιπους που θα αναγκαστούν να πληρώνουν όλο και περισσότερα για όλο και λιγότερες υπηρεσίες.
Αποκαλύφθηκε λοιπόν η γύμνια, ξεχείλισε και η αγανάκτηση των εργαζόμενων που απόμειναν μόνοι...με το φιλότιμό τους να τα βγάλουν πέρα (και)με τον COVID!
Λίγοι συμβασιούχοι εκεί που χρειάζονται χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις, με αποτέλεσμα να είμαστε κατά 5.000 χιλιάδες λιγότεροι από τα δύο προηγούμενα χρόνια!  
Μισθοί πείνας και Νοσοκομεία μίας νόσου.
Αρκετοί συνάδελφοι να έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στα νοσοκομεία και χιλιάδες να έχουν νοσήσει. (Χάρη στα ανεπαρκή μέσα προστασίας, στην έλλειψη υποδομών, στις οδηγίες "αχταρμάς" τόσο από τους ειδικούς όσο και από τους "δικούς"...)
Μέσα σε αυτό το κλίμα βολοδέρνει και το "αντίδωρο" της επέκτασης της ειδικής άδειας. Που στην πραγματικότητα θα προστεθεί στις πολλές δεκάδες χρωστούμενες άδειες και ρεπό των συναδέλφων που λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να πάρουν όποτε τις χρειάζονται. Είναι γνωστό πως πολλοί τις κουβαλάνε μέχρι τη σύνταξη!

Αυτές είναι συνάδελφοι οι συνθήκες, αυτή είναι και η κοροϊδία που μας κάνουν. Όμως αυτή τη λογική εκτόνωσης των αντιδράσεων με λίγες ανάσες ίσα για να μη σκάσει το καζάνι, τελικά είναι κάλπικες και δε μας εξυπηρετούν σε τίποτα. Τα έκτακτα επιδόματα και οι ειδικές άδειες τα παίρνουν πίσω όποτε τους βολεύει.

Η ανάγκη σήμερα είναι να κινητοποιηθούμε, να αγωνιστούμε για μόνιμες προσλήψεις και για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε σαν άνθρωποι. Όλα αυτά δε θα μας τα χαρίσει κανείς, ούτε θα "μεσολαβήσει" κανείς για μας! Μόνοι μας μπορούμε και πρέπει να τα κατακτήσουμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.