-->

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

“ΕΛΠΙΣ” Εργαζόμενοι και Σωματείο αντιδρούν στην επιστροφή των εργολάβων και τις απολύσεις


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΕΛΠΙΣ αντιδρώντας στις αποφάσεις της Διοίκησης για επιστροφή των εργολάβων στην καθαριότητα που οδηγεί σε απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων.

Γι αυτό και σήμερα (χθές) Πέμπτη το Σωματείο του ΕΛΠΙΣ οργανώνει συγκέντρωση των εργαζομένων και παράσταση στα Γραφεία της Διοίκησης.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει ότι παρά τις δεσμεύσεις της Διοίκησης για προσλήψεις στην καθαριότητα φύλαξη και εστίαση με επικουρικό προσωπικό και την διατήρηση στη θέση τους των συμβασιούχων εργαζομένων που σήμερα υπηρετούν στο Νοσοκομείο αιφνιδιαστικά η Διοίκηση θέτει θέμα εισόδου Εργολάβων στις Υπηρεσίες ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ τις δεσμεύσεις της.

Το Σωματείο ρωτά:

– γιατί η Διοίκηση προκρίνει αυτές τις πολιτικές επιλογές, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το μεγάλο κόστος, την ποιότητα παροχής υπηρεσιών, συγκριτικά απ’ ότι οι προσλήψεις επικουρικών.

– πως γίνεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο ΠΡΌΣΦΑΤΑ να Προσλαμβάνεται Επικουρικό Προσωπικό και στο ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ;

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει επίσης ότι «Η Κυβέρνηση ΕΧΕΙ τεράστιες ευθύνες που έχει βάλει στόχο την επαναφορά των εργολάβων,

ενώ τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη, αρνούνται επίμονα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που για χρόνια παρέχουν υπηρεσίες στο νοσοκομείο.»

Το Σωματείο απαιτεί από την Διοίκηση να άρει πίσω την απόφασή της και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της

Εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του και απαιτεί από την Διοίκηση να μη προχωρήσει σε απόφαση προκήρυξης διαγωνισμού για ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβους

Απαιτεί τέλος να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα με την Μονιμοποίηση των όλων των Συμβασιούχων μέσω της μετατροπής των συμβάσεων σε συμβάσεις Αορίστου χρόνου.

Το Σωματείο τέλος δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να μην περάσουν τα σχέδια της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του υπουργείου Υγείας για την Επαναφορά των Εργολάβων και την Απόλυση στο τέλος του έτους εκατοντάδων εργαζομένων.


Από ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.