-->

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ του νοσ. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Κινητοποίηση ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα.


Κοινή είναι η πεποίθηση πως ετοιμάζουν απολύσεις εργαζομένων συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, σε υπηρεσίες όπως στην καθαριότητα, (όπου έχουν απομείνει ακόμα...) προκειμένου να μην μείνει τίποτα "αφάγωτο" από τους εργολάβους. Έτσι, η αντίδραση και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, συμβασιούχων και μονίμων είναι μονόδρομος και πρέπει , με πρωτοβουλίες των Σωματείων, να παρθούν άμεσα αποφάσεις αγώνα.
ο "Ευαγγελισμός" ως γνωστό, απασχολεί πολλές δεκάδες συμβασιούχους στην καθαριότητα, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, καθώς η διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει ευθαρσώς πως θα ακολουθήσει την κυβερνητική γραμμή και θα προβεί σε απολύσεις!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, την Τρίτη 15/06/2021, το Σωματείο προχώρησε σε κινητοποίηση προκειμένου να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.
Παρακάτω αναλυτικά από την εξέλιξη της κινητοποίησης:
Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του «Ευαγγελισμού» έγινε σήμερα στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου από το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» (ΣΕΝΕ). 
Οι διαδηλωτές δήλωσαν αποφασισμένοι να σταματήσουν τις κατάπτυστες εργολαβίες και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Εκ μέρους του ΣΕΝΕ μίλησε ο πρόεδρος Ηλίας Σιώρας ενώ τη συμπαράσταση στον αγώνα των καθαριστών εξέφρασε η Γιάννα Σαρρή, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αττικής . 
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στη Β. Σοφίας, με συνθήματα «Δώστε λεφτά για την Υγεία, έξω οι εργολάβοι απ’ τα νοσοκομεία», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά». Στη συνέχεια, συντεταγμένα και οργανωμένα, η πορεία επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον διοικητή του Ιδρύματος, ο οποίος δήλωσε πως είναι πολιτική απόφαση του υπουργείου το καθεστώς εργασίας στην καθαριότητα και, με βάση το νόμο, η διοίκηση του Ιδρύματος θα δρομολογήσει το νέο διαγωνισμό προμηθειών για επαναφορά του εργολάβου. Το γεγονός προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων καθώς ο νέος διαγωνισμός θα σημάνει εκατοντάδες απολύσεις καθαριστών - εργατών και νέα ακόμη πιο βαριά δεσμά για τους εργαζόμενους, κάθετη επιδείνωση σε μισθούς, αλλά και όρους υγείας και ασφάλειας, μεγαλύτερη δυσλειτουργία και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου. 
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα με τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία και τις συγκεντρώσεις το πρωί στο Σύνταγμα (με προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος) και το απόγευμα στο Σύνταγμα, (με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια), καταδικάζοντας το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που σε συνδυασμό με το καθεστώς των εργολαβιών θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τους όρους δουλειάς και τη ζωή της εργατικής τάξης.
Την Πέμπτη θα γίνει νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τον καθορισμό της δράσης του Σωματείου το επόμενο διάστημα ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις των εργαζομένων.

Το ρεπορτάζ από: 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.