-->

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: 10 ΙΟΥΝΗ, ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

(Σημ. Όπως είναι γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)
ΑΘΗΝΑ: Προσυγκέντρωση: 10:30 ΧΑΥΤΕΙΑ (Σταδίου & Αιόλου)
Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε το νέο αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Η νέα αντεργατική βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλουν βάζει στο στόχαστρο θεμελιώδη δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και προχωρά την επίθεση πολλά βήματα μπροστά. Οι εργαζόμενοι, μπροστά σε αυτή την τεράστια πρόκληση, πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους και να κινηθούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και της κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα! Να γυρίσουν την πλάτη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπονομεύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις. Να κάνουν δική τους την υπόθεση της μάχης απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
 ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ. 
 ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ! 

Το 8ωρο-5ήμερο, η σταθερή και πλήρης εργασία, οι συλλογικές συμβάσεις, η υπερωριακή αμοιβή, η κυριακάτικη αργία, το δικαίωμα στην απεργία, τα σωματεία και ο ανεξάρτητος από το κράτος συνδικαλισμός, μπαίνουν ξανά στο απόσπασμα, με τεράστιες συνέπειες για κάθε εργαζόμενο. Βασικά στοιχεία της επίθεσης αποτελούν η εξάπλωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε ολόκληρο το φάσμα της εργασίας, η απογείωση της εργοδοτικής ασυδοσίας, ο ασφυκτικός κρατικός έλεγχος των σωματείων, η φίμωση και η πλήρης πειθάρχηση των εργαζόμενων μαζών και του εργατικού κινήματος.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των καλοπληρωμένων ΜΜΕ, προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να εμφανίσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα σαν ένα φιλεργατικό νομοσχέδιο! Μας λέει ότι η κατάργηση του 8ώρου φέρνει «ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής». Μας λέει ότι η ατομική σύμβαση είναι προτιμότερη από τη συλλογική, γιατί δήθεν εργοδότης και εργαζόμενος μπορούν να... συνεννοηθούν καλύτερα. Μας λέει ότι τα σωματεία και ο συνδικαλισμός έχουν «αναχρονιστικά στοιχεία λειτουργίας» και ότι τα νέα μέτρα δήθεν θα ευνοήσουν τη «δημοκρατία». Κάθε εργαζόμενος γνωρίζει ότι αυτά τα μέτρα θα αποτελέσουν όπλο στα χέρια του κεφαλαίου για μεγαλύτερο ξεζούμισμα, περισσότερη εκμετάλλευση, εξοντωτικούς όρους δουλειάς και εκτίναξη της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΥΣ. 
ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΝΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ
Η κυβέρνηση, για λογαριασμό του κεφάλαιου, εκμεταλλεύεται την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργατικό κίνημα για να φέρει ένα ακόμη καίριο χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων. Εκμεταλλεύεται τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα που σπέρνουν την αδράνεια και την υποταγή. Εκμεταλλεύεται τη στάση του ΠΑΜΕ, που πίσω από τα παχιά λόγια στηρίζει την υπονομευτική στάση των ηγεσιών αυτών, συντηρεί τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες με «σχέδια νόμου» και αναπαράγει τη συνταγή της ήττας και των αυταπατών ότι δήθεν το νομοσχέδιο «θα μείνει στα χαρτιά».
Η κατάπτυστη απόφασή τους για ΑΚΥΡΩΣΗ της απεργίας της 3ης Ιούνη, και το σύρσιμο πίσω από την υπονομευτική στάση της ΓΣΕΕ, αγνοώντας τις αποφάσεις δεκάδων σωματείων, επιβεβαιώνει το βρώμικο ρόλο τους. Δεν τους άρεσε η προοπτική δύο συνεχόμενων απεργιών και της απεργιακής κλιμάκωσης. Φοβούνται την αγωνιστική έκφραση των εργατών, την πραγματική σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης-κεφάλαιου. Ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, οι διοικήσεις ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων και λοιποί βαστάζοι, με Συνεργό το ΠΑΜΕ, έστειλαν μήνυμα υποταγής, υπερψηφίζοντας τις αποφάσεις για ακύρωση της απεργίας της 3ης Ιούνη. Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από όλους αυτούς!
Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν και από το ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να πείσει ότι αντιπαρατίθεται στην κυβερνητική πολιτική. Δεν ξεχνάμε ότι ήταν αυτός που ψήφισε το χτύπημα της απεργίας, που διεύρυνε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που άνοιξε δρόμο για τον κρατικό έλεγχο των σωματείων μέσω του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων. Και βέβαια, είναι αυτός που πρόσφερε τεράστιες ανάσες στο σύστημα μέσα από την καλλιέργεια κοινοβουλευτικών αυταπατών και την περιθωριοποίηση των αγώνων και των συλλογικών διεκδικήσεων.
 ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ 
ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
 Γι' αυτό, όλοι μαζί πρέπει να μπουν στον αγώνα για την ανατροπή του, να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες και οι μαζικές κινητοποιήσεις.
Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σωματείο να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ενεργοποίησης των εργαζομένων. Να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις αγώνα, με στόχο τη μαζική, πλατιά ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων σε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο. Να γυρίσουμε την πλάτη στη συμβιβαστική γραμμή των συνδικαλιστικών ηγεσιών και να αναδείξουμε μια άλλη, ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί η τακτική της εκτόνωσης και της ήττας, με απεργίες-άσφαιρες τουφεκιές για «την τιμή των όπλων».
Να επιμείνουμε στην κατεύθυνση της απεργιακής κλιμάκωσης, όπως έκαναν μια σειρά σωματεία που παρά την πισώπλατη μαχαιριά των συνδικαλιστικών ηγεσιών, διατήρησαν τα απεργιακά καλέσματα για τις 3 Ιούνη. Η μάχη απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα δεν θα είναι μιας ριξιάς. Απαιτεί επιμονή, μαζικότητα και αποφασιστικότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.