-->

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ! Τετάρτη 23 Ιούνη: Στάση εργασίας 7πμ-12μ, Συγκέντρωση 9:00πμ στο υπ. Εργασίας.


<< Τα χειροκροτήματα κράτησαν ελάχιστα. Η υπόσχεση του πρωθυπουργού για ένταξη στα ΒΑΕ αποδείχτηκε πως έγινε ίσα για να κατευνάσει την οργή μας στην αρχή της πανδημίας. Τον ίδιο ρόλο παίζουν και οι διάφορες «διαρροές» για δήθεν οικονομική ενίσχυσή μας.
Δεν γίνεται η κυβέρνηση που καθιερώνει τα δεκάωρα και τις απλήρωτες υπερωρίες να δίνει από μόνη της την ίδια στιγμή μπόνους, που το δικαιούμαστε μεν, δεν το διεκδικούμε αποτελεσματικά δε.
Η διεκδίκηση είναι η απαραίτητη προϋπόθεση και για το χαρακτηρισμό των χώρων των νοσοκομείων ως ανθυγιεινών με ό,τι αυτό συνεπάγεται (αύξηση μισθού, αύξηση σύνταξης, λιγότερες ώρες δουλειάς, μέτρα προστασίας στη δουλειά κ.ά.), αλλά και για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. >>

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο ιός και οι μεταλλάξεις του συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν και η κυβέρνηση, εκτός απ’ τα εμβόλια και τα αμφίβολης αξιοπιστίας self test, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για προστατεύσει την υγεία και τη ζωή μας.
Οι 12.500 νεκροί της πανδημίας, πολλοί απ’ τους οποίους δεν ήταν θύματα του ιού αλλά της απόφασης της κυβέρνησης να μην πάρει ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα που χρειάζονταν, καθώς και όσοι συνάνθρωποί μας πέθαναν εξαιτίας της εκδίωξής τους ουσιαστικά απ’ τα νοσοκομεία, φαίνεται ότι δεν συγκινούν καθόλου τους ειδήμονες, που και πετυχημένοι δηλώνουν και το ακαταδίωκτο έχουν εξασφαλίσει!
Όσο για μας; Όσοι θεωρούσαν πως η πανδημία ήταν ευκαιρία ν’ αναδειχτούν και να ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα του κλάδου μας, διαψεύστηκαν οικτρά. Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη. Οι ελάχιστες προσλήψεις επικουρικών που έγιναν στην αρχή δεν καλύψανε ούτε καν τους νοσσούντες ή όσους ήταν σε καραντίνα, με αποτέλεσμα ακόμα και σε τμήματα COVID να δουλεύουμε με ένα ρεπό. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι συνάδελφοι με 1,5 χρόνο προϋπηρεσία, σε αρκετά νοσοκομεία "μαζεύουν" ήδη 80 οφειλόμενα ρεπό.
Ο υπουργός αναγκάστηκε να δηλώσει ότι «θα πάρουν μέτρα» για την εργασιακή εξουθένωση που δεν κρύβεται. Την ίδια στιγμή βέβαια, μεταθέτουν συναδέλφους στα νησιά για τα εμβολιαστικά κέντρα, γιατί ούτε γι’ αυτά δεν κάνανε προσλήψεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, που χρειάζονταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέλαβαν τους εμβολιασμούς, αφήνοντας κενό πίσω τους που στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές.
Οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για ανοσία πριν το καλοκαίρι και για «επιστροφή στην κανονικότητα σύντομα» πήγαν περίπατο. Πολλή κουβέντα γίνεται τελευταία για υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζόμενων, με πρώτους και καλύτερους εμάς, κι ενώ ακόμη δεν έχουν εξασφαλιστεί οι δόσεις ούτε γι’ αυτούς που θέλουν να εμβολιαστούν.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό, όσοι αρνούνται ακόμα και σήμερα να μας χορηγήσουν μέτρα υψηλής προστασίας για να προστατευτούμε απ’ τις μεταλλάξεις του ιού, να μας κατηγορούν γι’ άλλη μια φορά με σκοπό να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες, και να προσπαθούν να μας διασπάσουν.
Τα χειροκροτήματα κράτησαν ελάχιστα. Η υπόσχεση του πρωθυπουργού για ένταξη στα ΒΑΕ αποδείχτηκε πως έγινε ίσα για να κατευνάσει την οργή μας στην αρχή της πανδημίας. Τον ίδιο ρόλο παίζουν και οι διάφορες «διαρροές» για δήθεν οικονομική ενίσχυσή μας.
Δεν γίνεται η κυβέρνηση που καθιερώνει τα δεκάωρα και τις απλήρωτες υπερωρίες να δίνει από μόνη της την ίδια στιγμή μπόνους, που το δικαιούμαστε μεν, δεν το διεκδικούμε αποτελεσματικά δε.
Η διεκδίκηση είναι η απαραίτητη προϋπόθεση και για το χαρακτηρισμό των χώρων των νοσοκομείων ως ανθυγιεινών με ό,τι αυτό συνεπάγεται (αύξηση μισθού, αύξηση σύνταξης, λιγότερες ώρες δουλειάς, μέτρα προστασίας στη δουλειά κ.ά.), αλλά και για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Το υπουργείο ήδη αλλάζει σε «αυξημένη μοριοδότηση» την υπόσχεση για μονιμοποίηση των επικουρικών που προσλήφθηκαν στην πανδημία. Και τους περισσότερους θ’ αφήσει απ’ έξω, και ελάχιστη θα είναι η διαφορά για όλους μας, αφού αριθμητικά οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σχεδόν ίδιοι.
Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται η προώθηση των περίφημων ΣΔΙΤ. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πήραμε μια εικόνα για το πώς ευνόησαν τον ιδιωτικό τομέα σε βάρος του δημόσιου. Με τη διεύρυνσή τους, τα νοσοκομεία όχι μόνο θα συνεχίσουν χωρίς ενίσχυση, αλλά και πολλοί επικουρικοί συνάδελφοι θα κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη δουλειά τους. Κι ο λαός να πρέπει να βάλει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη. 
Μόνο με μαζικούς αγώνες μπορούμε ν' αλλάξουμε την κατάσταση. Για να είμαστε εργαζόμενοι με δικαιώματα, πρέπει να λειτουργούμε συλλογικά. 
Να ξεπεράσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν και να παλέψουμε για: 
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.