-->

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ & ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ!



<<οι περισσότερες όμως είναι αδιάφορες, τσακώνονται ώρες μεταξύ τους, δεν μπαίνουν στους θαλάμους, δεν υπάρχει κουδούνι...>>
Ο κύριος Μαραβέγιας είναι βουλευτής. Μπροστά στην ουσία των λόγων του, σ' αυτά που είπε και στο πονηρό του "δια ταύτα", λίγη σημασία έχει ποιού κόμματος βουλευτής είναι. Την ίδια άθλια εντύπωση θα μας είχε προκαλέσει αν αντί της ΝΔ άνηκε σε κάποιο άλλο κομματικό  σχηματισμό.
Τι είπε λοιπόν ο κ. Μαραβέγιας; (Για την ακρίβεια - επειδή προσέχει τις κακοτοπιές - τι είπε... ότι του είπε μία ασθενής)
 «κάποιες νοσηλεύτριες προσπαθούν, οι περισσότερες όμως είναι αδιάφορες, τσακώνονται ώρες μεταξύ τους, δεν μπαίνουν στους θαλάμους, δεν υπάρχει κουδούνι να καλέσεις αν έχεις ανάγκη, βάζεις τις φωνές ή βαράς με ότι βρεις τα μεταλλικά κάγκελα του κρεβατιού και ελπίζεις να σε ακούσουν. Μπορεί να περάσουν και τρεις ώρες και να μην έρθει κανείς».
Ως δια μαγείας για τα τεράστια προβλήματα δεν φταίνε οι πολιτικές ξεπουλήματος της δημόσιας περίθαλψης, ούτε και οι κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν - της δικής του συμπεριλαμβανομένης. 
Και συνεχίζει προκειμένου να θολώσει κι' άλλο τα νερά. Να κρύψει δηλαδή τον πραγματικό ένοχο:  «για τα ταβάνια και τα καζανάκια που τρέχουν φταίνε μήπως οι Υπουργοί; Τα νοσοκομεία έχουν Υπηρεσίες, έχουν- στο φινάλε φινάλε - και διοικήσεις».
Για να καταλήξει: Χρειάζεται αξιολόγηση! Δηλαδή η ευθύνη είναι ατομική. Για τα προβλήματα όλα φταίνε οι εργαζόμενοι. Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες στην περίπτωσή μας. Καμία ευθύνη δεν υπάρχει στην έλλειψη προσωπικού, στα νοσοκομεία που καταρρέουν, στην ακόρεστη δίψα να παραχωρηθούν όλα στους ιδιώτες. Αυτούς που δίνουν μισθούς πείνας, που δεν πληρώνουν άδειες και "πληρώνουν" τις υπερωρίες υπερωρίες με ρεπό (που ούτε κι' αυτό το κάνουν) και που γενικώς θησαυρίζουν στην πλάτη μας.
Ως "λαγός" ο κ. Μαραβέγιας προετοιμάζει το έδαφος για την επίθεση που σχεδιάζουν όχι μόνο στην υγεία αλλά σε όλο τον κόσμο της εργασίας. Αλώστε υπήρξε και εισηγητής στο πρόσφατο αντεργατικό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη που καταργεί από το 8ωρο και τις πληρωμένες υπερωρίες...μέχρι τα Σωματεία και τις απεργίες. 
Δε χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς που το πάει ο κ. Μαραβέγιας: Άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι (άρα καλώς δεν κάνουμε προσλήψεις ), που θα πρέπει να αξιολογούνται ατομικά (για να τρώει ο ένας τον άλλο) και που τέλος πάντων μπορούν να αντικατασταθούν από ιδιώτες (τα συνεργεία που λέγαμε). 
Νοσοκομεία που καταρρέουν και κουδούνια που...δεν χτυπάνε, όχι επειδή επίτηδες τα αφήνουν ρημαδιό, αλλά επειδή είναι αδιάφοροι οι υπάλληλοι. Άρα ούτε τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται, αφού μια χαρά υπάρχουν τα ιδιωτικά. Κι' άμα έχει πανδημία; Κι΄αμα δεν έχεις να πληρώσεις; Ε τότε καλά είναι και τα ερείπια μη διαμαρτύρεσαι!!!
Τόσα κι' άλλα τόσα μπορούμε να πούμε. Όμως θα αδικούσαμε τον βουλευτή. Δεν είναι προσωπική υπόθεση η λάσπη και η κατασυκοφάντηση αυτών που χειροκροτούνταν μόλις λίγους μήνες νωρίτερα. Είναι η σαπίλα ενός ολόκληρου συστήματος που επιτίθεται με όλες του τις δυνάμεις στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους. Στους ασθενείς και στους ανήμπορους. Το κάνει επειδή προσδοκά κέρδη κι' άλλα κέρδη...κι' άλλα. Το κάνει επειδή μπορεί.
Εμείς τι κάνουμε συνάδελφοι;  




 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.