-->

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Σωματείο Εργαζομένων Ν. ΕΛΠΙΣ: Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο μας!






Αναστάτωση, Οργή και Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην Επιστημονική Κοινότητα-Υπηρεσίες και στους Εργαζομένους, έγγραφο της 1
ης ΥΠΕ για τον σχεδιασμό μετατροπής
του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» και Σπηλιοπούλειου σε Μονάδες παροχής Υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο του ygeiamou για αλλαγές και συγχωνεύσεις νοσοκομείων καθώς και την είσοδο των ιδιωτών στο ΕΣΥ μέσω ΣΔΙΤ για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας κατ’ εφαρμογή των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει από έγγραφο της 1ης ΥΠΕ η κυβέρνηση φαίνεται να προχωρά με γρήγορα βήματα για να υλοποιήσει αυτά τα σχέδια της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της 1ης ΥΠΕ προς τις Διοικήσεις των αντίστοιχων νοσοκομείων, μονομερώς χωρίς γνώμη και καμία συμμετοχή των εμπλεκομένων Φορέων-Εργαζομένων, έχει συγκροτηθεί επιτροπή, προκειμένου να καταρτίσει σχέδιο παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας τόσο στο ΕΛΠΙΣ, όσο και στο Σπηλιοπούλειο.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου οδηγεί σε πλήρη μετατροπή του χαρακτήρα του Νοσοκομείου. Το πιο εντυπωσιακό με αυτούς τους σχεδιασμούς, πέρα από την συρρίκνωση των διαθεσίμων κρεβατιών, την κατάργηση κλινικών και υπηρεσιών που σήμερα προσφέρουν, είναι το γεγονός ότι θα έχουμε και απαξίωση εγκαταστάσεων για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά εκατομμυρίων ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι ένα μεγάλο μέρος των κτιριακών υποδομών-κλινικών του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ έχουν ανακαινιστεί, όπως ΩΡΛ, Ουρ/κη, Χειρ/κη, Παθολογικές, ΤΕΠ-Τ.Ε.Ι, έχουν δημιουργηθεί νέα, σύγχρονα Χειρουργεία, ΜΕΘ, ανάπτυξη του Καρδιολογικού τμήματος (Αιμοδυναμικό), Εργαστήρια – Αξονικός και παράλληλα έχει ανανεωθεί ένα σημαντικό μέρος του Επιστημονικού και Μηχανολογικού εξοπλισμού.

Έχουμε αποδείξει με τα μέσα που διαθέτουμε το σημαντικό παραγόμενο έργο του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» προς όφελός των ασθενών, τόσο στο παρελθόν, όσο και πρόσφατα με την Πανδημία. Όπου παρά τις ελλείψεις και τις αντίξοες συνθήκες Εργασίας, η Επιστημονική κοινότητα, το Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όλοι οι εργαζόμενοι υπερέβαλαν εαυτό για να ανταπεξέλθουν και να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο και το Δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η εξέλιξη αυτή δεν προξενεί σε μας καμιά εντύπωσηαφού στο παρελθόν και στη πρώτη μνημονιακή περίοδο αντίστοιχες επιδιώξεις και προτάσεις είχαν ακουστεί, παρά το γεγονός ότι λόγω των δυναμικών αντιδράσεων που εκφράστηκαν από τους Φορείς του Νοσοκομείου τότε, δεν είχαν προχωρήσει.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ»

Η αποκάλυψη αυτών των σχεδίων, μας βάζει απέναντι σ’ αυτές τις επιδιώξεις. Για άλλη μια φορά, δυναμικές και μαζικές θα είναι οι αντιδράσεις των Επιστημονικών Φορέων-Υπηρεσιών και του Σωματείου Εργαζομένων.

Το Δ.Σ του Σωματείου προετοιμαζόμαστε σε συνεννόηση με τους Φορείς του Νοσοκομείου να παρέμβουμε άμεσα για να αποτρέψουμε αυτή την αρνητική εξέλιξη και να μεταφέρουμε αποφασιστικά, αγωνιστικά, ενωτικά ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλουςΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΕΛΠΙΣ» και να απαιτήσουμε για άλλη μια φορά απαντήσεις, Δημόσιες τοποθετήσεις και ξεκάθαρες δεσμεύσεις για τις θέσεις-προτάσεις όλων των εμπλεκομένων. Θα επιδιώξουμε με αυτή την απαίτηση, δια ζώσης συναντήσεις με:

1ον την Διοίκηση του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ», Δήμαρχο Αθηναίων και Δημοτικό Συμβούλιο

2ον την Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, για να μας απαντήσει τι σχεδιάζει για το ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ», τι σκοπούς έχει μέσω της Επιτροπής και από πότε οι Επιτροπές παίρνουν πολιτικές αποφάσεις για το χαρακτήρα και το μέλλον των Νοσοκομείων.

3ον την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τα Πολιτικά Κόμματα

4ον – Καλούμε όλους τους εργαζομένους σε αγωνιστική ετοιμότητα, τους Φορείς και τις Υπηρεσίες, Φορείς της περιοχής, Συνδικάτα σε συντονισμό δράσης, να επαναβεβαιώσουμε και να προτάξουμε τις δικές μας ομόφωνες προτάσεις-αποφάσεις, διεκδικώντας την σταθερή αναπτυξιακή πορεία του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ». Με την έγκριση τροποποίησης του νέου οργανισμού, την επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, για την ανάπτυξη υποδομών σε έργα και εξοπλισμό.

Το ΔΣ του Σωματείου


Από: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.