-->

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ρυθμίσεις για ανεμβολίαστους & ΣΟΧ σε Σχέδιο Νόμου


Και αυτή τη φορά τιμωρήθηκαν με το γνωστό "μαρτύριο της σταγόνας" χιλιάδες συνάδελφοι και οι οικογένειές τους που βλέπουν να τελειώνει ο Μάρτης και δεν ξέρουν αν σε λίγες μέρες θα είναι απολυμένοι.
Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λοιπόν, σε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή για άσχετο θέμα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διατάξεις για τους ανεμβολίαστους και συμβασιούχους (ΣΟΧ) υγειονομικούς. 

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, παρατείνονται οι διατάξεις για την υποχρεωτικότητα ως 31/12/2022.

Άρθρο δεύτερο 
....
 2. Η ισχύς της παρ. 8 του άρθρου 206 του ν. 4820/2021, περί επαναξιολόγησης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, παρατείνεται έως την 31η.12.2022.)

Θυμίζουμε το αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι να γυρίσουν στη δουλειά και να ανακουφίσουν το σύστημα που καταρρέει (και) από την έλλειψη προσωπικού. (Όπως άλλωστε δείχνουν τα στοιχεία και η εξέλιξη της πανδημίας κανένας ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει για να μην εργάζονται...)

Αντίστοιχα, όσοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν για την αντικατάσταση όσων βρίσκονται σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού παρατείνονται οι συμβάσεις τους ως 31/12/22

Σχετικά με τους ΣΟΧ, αντί να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προβλέπεται παράταση μόνο μέχρι 30/60/22.

Άρθρο δέκατο
...
 2. Η ισχύς του άρθρου 28 του ν. 4865/2021 (Α’ 238), περί της δυνατότητας παράτασης των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας, της Κεντρικής Υπηρεσίας και των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, παρατείνεται έως την 30ή.6.2022.

Άλλοι τρείς μήνες λοιπόν δουλειά για χιλιάδες εργαζόμενους που "έφαγαν" όλη τη μπόρα του COVID, που χρόνια εργάζονται στα Νοσοκομεία. Τώρα ετοιμάζεται, μήνα με το μήνα, η απόλυσή τους προκειμένου να μπουν οι -κατά πολύ ακριβότεροι- εργολάβοι και να ...προσλάβουν πολλούς από τους απολυμένους με πολύ χαμηλότερα μεροκάματα και άθλιες συνθήκες, ενώ θα τους χρεώνουν πολύ ακριβότερα απ' ό,τι κοστίζουν τώρα στα δημόσια - κατά τ' άλλα - Νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα: Εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι, πλουτισμός για τους μεσάζοντες, υπέρογκο κόστος για τα Νοσοκομεία... 

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται η ψήφιση του νόμου προκειμένου να "κατέβει προς τα κάτω" και να αρχίσει η εφαρμογή του. 





  



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.