-->

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

ενάντια στον έλεγχο άσκησης των δικαιωμάτων και ελευθεριών που αποτελούν τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής ελευθερίας. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, αναβλήθηκε η αυριανή κινητοποίηση στην οπόια συμμετείχε και η ΑΔΕΔΥ που είχε επίσης εξαγγείλει στάση εργασίας για αύριο .
Όπως είναι γνωστό το ΕΚΑ έχει  προσφύγει στο ΣΤΕ για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης που ρυθμίζει την εφαρμογή του αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού "ΓΕΜΗΣΟΕ". 
Η κινητοποίηση θα γίνει την ημέρα συζήτησης της προσφυγής στο ΣτΕ.
Παρακάτω οι ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ και (η πιο αναλυτική) του ΕΚΑ.

Προς:

  1. Ομοσπονδίες μέλη ΑΔΕΔΥ
  2. Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ
  3. Γενικοί Σύμβουλοι

 

Ενημερωτικό Σημείωμα

Αναβολή της κινητοποίησης της 29ης του Μάρτη

Συνάδελφοι,

Λόγω της αναβολής της συζήτησης της προσφυγής του ΕΚΑ στο ΣτΕ, για τον Νόμο Χατζηδάκη, για τις 10 Μαΐου 2022, η κινητοποίηση που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022, αναβάλλεται για τις 10 Μαΐου.

Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα ενημερωθείτε για τη μορφή της κινητοποίησης, η οποία θα είναι και πάλι από κοινού με το ΕΚΑ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΕΚΑ:

Δελτίο Τύπου 2022/03/24

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας όπως είναι γνωστό έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει τον τρόπο εφαρμογής του ΓΕΜΗΣΟΕ. Το ΣτΕ με νεότερη ανακοίνωσή του όρισε ως νέα ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ακύρωσης την 10η Μαΐου. 

Όσες αναβολές και αν υπάρξουν δεν θα κάμψουν την αγωνιστικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μαζί με τα σωματεία μέλη του και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, θα βρισκόμαστε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Τρίτη 10 Μαΐου, να αγωνιστούμε ενάντια στον έλεγχο άσκησης των δικαιωμάτων και ελευθεριών που αποτελούν τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής ελευθερίας. 

Για την διευκόλυνση των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας μεταφέρει την εξαγγελθείσα Στάση Εργασίας (29/3) για την ημέρα της νέας δικασίμου, στις 10 Μαΐου, και καλεί τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δώσουν δυναμικό παρόν. 

Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση, σε εύλογο χρονικό διάστημα, για τις λεπτομέρειες οργάνωσης του αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.