-->

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Υπουργείο Υγείας και …Μεταφορών!


Στην παρακάτω αναδημοσίευση (από το ygeionomikoi) αξίζει να προστεθεί και η εντελώς πρόσφατη μετακίνηση καμιά δεκαριά εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών, μάγειρα...) για κάλυψη του ιατρείου των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Πρόκειται βεβαίως για εργαζόμενους που μετακινούνται από τα Νοσοκομεία που υπηρετούν, στις κατασκηνώσεις.(ΠΧ Παίδων, Φλέμιγκ...).Φαίνεται πως από τον Στρατηγικό σχεδιασμό (!) ακόμα και αν τα κρούσματα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, προκύπτει πως αυτοί οι συνάδελφοι  περισσεύουν και μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στα ιατρεία των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής έστω και για μικρό διάστημα. Άγνωστο αν θα υπάρξει ανακύκλωση του μετακινούμενου προσωπικού για επόμενες περιόδους.
Κατά τα λοιπά διαβάστε παρακάτω για το γενικότερο φαινόμενο του συστήματος: Μετακινήσεις αντί προσλήψεων για να δίνεται η εντύπωση ότι όλα δουλεύουν ρολόι! (ενώ δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες και πρόσθετες αμοιβές μηνών...)

 Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας βρήκε πάλι τη “χρυσή λύση” για να φανεί ότι προσπαθεί να καλύψει τα μεγάλα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις δομές υγείας που βρίσκονται σε νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές: τις εθελοντικές μεταφορές προσωπικού με αύξηση των σχετικών αποδοχών για ένα μήνα (!!!).

Αντί η κυβέρνηση να προκηρύξει μόνιμες θέσεις, να αυξήσει τους μισθούς των υγειονομικών και να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας τους, ώστε να μη φεύγουν στο εξωτερικό ή να ιδιωτεύουν,  και με αυτό τον τρόπο να ενισχυθεί το ΕΣΥ, επιστρατεύει και πάλι τη λογική των “μπαλωμάτων” και των μεταφορών προσωπικού.

Αν συμπεριλάβουμε και όσα έγιναν με μετακινήσεις προσωπικού στην περίοδο της πανδημίας, δικαίως κάποιοι μετονομάζουν πλέον το υπουργείο της Αριστοτέλους σε “Υπουργείο Υγείας και Μεταφορών”.

Για το θέμα η ΕΕ της ΟΕΝΓΕ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση της γράφοντας τα παρακάτω:

“Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Πλεύρη, κυρία Γκάγκα το φιλότιμο, η υπομονή και η αντοχή έχει και τα όρια της.

Παρά τη δέσμευση του υπουργού υγείας στη συνάντηση με την Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ εδώ και ένα μήνα, παρά τους κομπασμούς του στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα κάνει το αυτονόητο και θα πληρώσει τις δεδουλευμένες εφημερίες, υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες που μας χρωστάει, παρά τις διαβεβαιώσεις στις επανειλημμένες τηλεφωνικές παρεμβάσεις μας, το κονδύλι του 2ου τριμήνου δεν έχει εκταμιευτεί ακόμα, με κίνδυνο να μην πληρωθούμε τις τακτικές εφημερίες του Απριλίου ούτε τον Ιούνιο.

Για να μην προσλάβετε γιατρούς και για να κατευνάσετε τις αντιδράσεις και την οργή των νοσοκομειακών γιατρών για την εξοντωτική υπερεφημέρευση, αυξήσατε την αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών στις ειδικότητες πρώτης γραμμής και σε όσους συναδέλφους μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία. Και όχι μόνο δεν έχει καταβληθεί σχεδόν σε κανένα νοσοκομείο μέχρι σήμερα, αλλά σε ορισμένα νοσοκομεία όπως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πληρώσατε μόλις ένα μικρό μέρος του ποσού των τακτικών εφημεριών του Μαρτίου, δηλαδή έναντι. Είχατε μάλιστα το θράσος να απαντήσετε στους συναδέλφους που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους ότι θα τους πληρώσετε όποτε έχει χρήματα το νοσοκομείο.” 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.