-->

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
NA ANAΚΛΗΘΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΣΚΟΥΦΟΓΛΟΥ –
ΝΑ σταματήσουν τώρα οι συνεχείς μετακινήσεις που αποδομούν 
τη Διοικητική Υπηρεσία.

Το ΣΕΝΕ καταγγέλλει την απόλυση του ορθοπαιδικού Νικόλα Σκούφογλου.
Ο συνάδελφος είναι ο μοναδικός γιατρός που υπηρετεί σε παράταση ειδικότητας, στον οποίο ο Διοικητής κ. Γρηγορόπουλος αρνήθηκε την παράταση στον Χειρουργικό Τομέα, παρά τη σχετική εισήγηση υπέρ της παράτασης από τον επιστημονικά υπεύθυνο Συντονιστή Διευθυντή του Ορθοπαιδικού Τμήματος και τον Διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα.
Η απόρριψη αυτή, με βάση την οποία ο συνάδελφος οδηγήθηκε άμεσα στην ανεργία, ανακοινώθηκε τηλεφωνικά στον ίδιο, χωρίς να του δοθεί κάποια προθεσμία για ένσταση ή για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη ενέργεια. Το δε έγγραφο της απάντησης, το οποίο του επιδόθηκε μετά από πίεση και μια ολόκληρη βδομάδα μετά την διακοπή της σύμβασής του, δεν περιλαμβάνει καμία αιτιολόγηση, γεγονός που καθιστά την απόφαση, εκτός από εξόφθαλμα άδικη, και παράτυπη.

Ο κ. Διοικητής αρνήθηκε επανειλημμένως να συναντήσει τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΝΕ που τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν να συναντηθούν μαζί του, προκειμένου να εξηγηθούν οι αιτίες αυτής της απόφασης. Στη δε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις, λέγοντας ότι προτιμάει «να μη μιλήσει για το θέμα». Ενώ στην αναπλ.γραμματέα του σωματείου μεταφέρθηκε το μήνυμα «δεν υπάρχει θέμα για συζήτηση, ο γιατρός δεν υπηρετεί στο νοσοκομείο».

Πρόκειται για εκδικητική απόλυση από μέρους του Διοικητή κ. Γρηγορόπουλου. Σε μια περίοδο όπου δίνονται νομοθετήμενα κίνητρα σε παρατασιακούς ιατρούς να παραμείνουν στις θέσεις τους, και όπου όλες οι σχετικές αιτήσεις ανανεώνονται με μια τυπική διαδικασία, ο Διοικητής εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις που είχε κάνει το Σωματείο την περασμένη χρονιά, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου (για υποκειμενικούς λόγους που περιλάμβαναν την “απρεπή και επιθετική συμπεριφορά” προς το πρόσωπο του τότε Αναπληρωτή Διοικητή). Το σωματείο μας τότε είχε καταγγείλει επανειλημμένως τον αυταρχισμό της Διοίκησης και την επιβολή εξοντωτικής χρηματικής ποινής στους δύο συναδέλφους.
Την ίδια στιγμή που η Διοίκηση απολύει κάποιους συναδέλφους, άλλους τους μετακινεί αιφνίδια σε άλλα τμήματα, χωρίς διαδικασίες κρίσεων, χωρίς να διασφαλίζεται η διάδοχη κατάσταση με εκπαίδευση των νέων συναδέλφων. Ανάλογες ενέργειες όπως η αναιτιολόγητη και αιφνίδια αντικατάσταση διευθυντών, παίρνουν πλέον γενικευμένο χαρακτήρα τα τελευταία δυο χρόνια χέρι-χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής και δημιουργούν επιπλέον, συνθήκες καταλυτικής αποδόμησης των υπηρεσιών, δυσλειτουργίας και μεγάλης ανασφάλειας στον ήδη αποδυναμωμένο από τις κυβερνητικές πολιτικές ιδιωτικοποίησης, Ευαγγελισμό μέσα από διαδικασίες αδιαφανείς, αναξιοκρατικές, χωρίς καμιά τεκμηρίωση και κριτήριο.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης του Διοικητή και την συνέχιση της παράτασης του συναδέλφου.

Απαιτούμε να σταματήσει το γαϊτανάκι μετακινήσεων που αποδομούν τις υπηρεσίες με το πρόσχημα της «αναβάθμισης» των συναδέλφων και της «εύρυθμης λειτουργίας» του νοσοκομείου.

Προκηρύσσουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 28 Ιουνίου 2022 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10πμ και ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους αλλά κ.ά. σωματεία κι επιτροπές αγώνα σε συγκέντρωση στις 8πμ έξω από το ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.