-->

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΕΜΠΟΛΑ: ΙΔΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ!

Σημ. Παρακάτω η ανακοίνωση του Σωματειου εργαζομένων στο "Σωτηρία", το Νοσοκομείο πουθ προετοιμάζουν για να νοσηλεύσει ασθενείς με ΕΜΠΟΛΑ. Και εδώ τα ίδια, επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοι στο " Σωτηρία" τις πρόσφατες εκτιμήσεις μας για το θέμα. 
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ: ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΣΩΤΗΡΙΑ»&
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αθήνα 24/11/14
Όταν ο αιμορραγικός πυρετός Έμπολα, από το 1976 άφηνε να πεθαίνουν χιλιάδες Δυτικοαφρικανοί, το δίκτυο της υγειονομικής αυθεντίας του Π.Ο.Υ. , οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και ο Ο.Η.Ε. ούτε καν είχαν ασχοληθεί. Τώρα που ορισμένα κρούσματα εμφανίστηκαν στη Ευρώπη και στην Αμερική, άρχισαν να ασχολούνται, δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα τρομολαγνίας και ξενοφοβίας.                      Έτσι χτύπησε και στη χώρα μας το καμπανάκι κινδύνου. Το υπουργείο υγείας αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί, επιλέγοντας χωρίς καμιά ενημέρωση το Νοσοκομείο «Σωτηρία». Ένα νοσοκομείο κέντρο αναφοράς αναπνευστικών παθήσεων, με προϋπολογισμό μειωμένο πάνω από 50% από το 2012, με τραγική έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και οριακά καλυπτόμενες τρέχουσες ανάγκες, καλείται να αντιμετωπίσει μια καθαρά παθολογική νόσο.                                    
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση, την ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, για την ανευθυνότητα και προχειρότητα με την οποία θέλουν να αντιμε-τωπίσουν υποτίθεται, πιθανό κρούσμα Έμπολα στο Νοσοκομείο μας. Και το πρώτο δείγμα είναι η εγκύκλιος στην οποία αναφέρεται ότι κρούσμα Έμπολα θα νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου η οποία θα κλείνει!!!,  αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στην αντιμετώπιση των αναπνευστικών ασθενών, ειδικά τώρα τη χειμερινή περίοδο.                                                                                                                         Μετά την παρέμβαση της Ιατρικής Υπηρεσίας, του Επιστημονικού Συμβουλίου, αλλά και των θεσμικών εκπροσώπων του ιατρονο-σηλευτικού προσωπικού, οι εκπρόσωποι του υπουργείου, πριν από τρεις εβδομάδες, τελικά συμφώνησαν ο χώρος νοσηλείας να είναι η κενή 12η κλινική και μέρος της ΕΜΛΑ. Υποσχέθηκαν κονδύλια, προσωπικό και πρότειναν χρονοδιάγραμμα δύο εβδομάδων, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα. Η επιτροπή λοιμώξεων εκπόνησε επιχειρησιακό σχέδιο, ακολουθώντας τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, και το κατέθεσε στη Διοίκηση. Στο εν λόγω σχέδιο προβλέπονται παρεμβάσεις και για το χώρο της ΕΜΛΑ, αλλά και για το χώρο  διαλογής στο Τ.Ε.Π.
ü     Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση πουθενά, ού-τε καμιά διαμόρφωση χώρου και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
ü     Δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
ü     Δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση και εκπαίδευση προσωπικού.
ü     Δεν έχουν ορισθεί οι ομάδες υποδοχής και νοσηλείας.
ü     Δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει προμήθεια των απαραίτητων μέσων προφύλαξης.
ü     Η πιθανότητα εμφάνισης συγχρόνως και άλλων κρουσμάτων εκτός Έμπολα νόσων για τις οποίες το νοσοκομείο μας είναι κέντρο αναφοράς, πώς θα αντιμετωπισθεί;
Για όλα αυτά καλούμε τη Διοίκηση, την ΥΠΕ , τον Αναπληρωτή και τον Υπουργό Υγείας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προκειμένου να εξασφαλισθεί η σωστή αντιμετώπιση των ασθενών και η ασφάλεια των εργαζομένων.
Κοινοποιούμε στα Μ.Μ.Ε. με δελτίο τύπου τις ανησυχίες και προβληματισμούς μας.
Εφόσον αποδεδειγμένα δεν εξασφαλισθούν οι απαραίτητες προϋπο-θέσεις για την σωστή και ασφαλή λειτουργία, εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά, εντείνοντας τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.


Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.