-->

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

"ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ" Ή ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ!

Κυκλοφόρησε σήμερα η παρακάτω δήλωση του Υφυπουργού κ. Γρηγοράκου που αναφέρεται στο Α. Φλέμιγκ. Παρά την προσπάθεια να ρίξει "στάχτη στα μάτια" η πολιτική ηγεσία δια στόματος του κ. Γρηγοράκου επανέλαβε, με άλλα λόγια, όσα ακούμε από την πρώτη μέρα που έβαλαν στο μάτι το Νοσοκομείο. 
"Δεν κλείνει" μας έλεγε η κ. Οικονόμου μια μέρα πριν τις διαθεσιμότητες, "δεν κλείνει" μας λέει η σημερινή Διοικήτρια κ. Τσαγδή, την ίδια στιγμή που σχεδιάζει το διαμελισμό του Νοσοκομείου που θα οδηγήσει σε σίγουρο λουκέτο μετά από λίγο καιρό. "Δεν κλείνει" είπε και ο κ. Γρηγοράκος στη Βουλή. Υπερθεματίζοντας μάλιστα μας τάζει και ανάπτυξη! Όμως για άλλη μια φορά δε μας πείθουν. Ούτε εμάς, ούτε τον κόσμο. Αν υπάρχει έστω και μια δόση αλήθειας και ειλικρίνειας ας απαντήσει ο κ. Γρηγοράκος. ο κ. Ζώτος, ο κ. Πεντέας ή τέλος πάντων όποιος αποφασίσουν ότι εκπροσωπεί την πολιτική ηγεσία χωρίς περιστροφές: 

  • 1. ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ Η ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ - ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ - ΜΤΝ; (ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ...) 
  • 2. ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ Η ΟΧΙ ΝΑ ΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΚΟΠΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ; 
  • 3. ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ Η ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ; (ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ' ΑΛΟΙΩΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΜ; ) 
  • 4. ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ Η ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ; 
  • 5. ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ Η ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; 



ΑΝ ΕΝΟΟΥΝ ΤΟ "ΔΕΝ ΚΛΕΊΝΕΙ"  ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ; Ή ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗ "ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ" ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ; (ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ!) 
(Στη συνάντησή μας με τον κο Γρηγοράκο, αυτά ακριβώς θα τον ρωτήσουμε. Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τις απαντήσεις που θα πάρουμε αλλά και εκείνες που δεν θα πάρουμε... Σε κάθε περίπτωση πάντως την ποιό ξεκάθαρη απάντηση θα την δώσουν οι εργαζόμενοι και ο κόσμος!)
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ, ΓΕΙΤΟΝΕΣ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ. 
ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ 
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! 

Η δήλωση του Υφυπουργού από το onmed.gr

Γρηγοράκος: Δεν κλείνει το Αμαλία Φλέμινγκ- αλλά δεν μπορούν να είναι στο ΕΣΥ όλα τα πανεπιστήμια

05/11/2014 18:10
Δεν τίθεται θέμα αναστολής της λειτουργίας του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», ωστόσο αυτό που τίθεται σε προβληματισμό, είναι το ενοίκιο που πληρώνει το κράτος σε ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι πανεπιστημιακό. Αυτό υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, προσθέτοντας, ότι «το νοσοκομείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του όπως είναι, θα ενισχυθεί και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Δεν βλέπω το λόγο ανησυχίας και κινητοποιήσεων και από κάποιους συναδέλφους στο χώρο της υγείας, αλλά και από κάποιους πολιτικούς οι οποίοι επισκέφτηκαν το νοσοκομείο».
Την διαβεβαίωση- απάντηση αυτή, έδωσε ο κ. Γρηγοράκος, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Θεοδόση Κωνσταντινίδη σχετικά με την τοποθέτηση υγειονομικών υπαλλήλων από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, «ανησυχούν οι κάτοικοι της περιοχής ότι θα κλείσει το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Όχι, το νοσοκομείο αυτό δεν κλείνει. Έγινε μια αλλαγή στη λειτουργία του, αλλά όλα τα στατιστικά και οι δείκτες δείχνουν ότι η περιοχή ειδικά της Βορειοανατολικής Αττικής χρειάζεται περισσότερα κρεβάτια. Άρα, δεν τίθεται το θέμα του αριθμού των κρεβατιών και της λειτουργίας του «Φλέμινγκ».
Αυτό που τίθεται σε προβληματισμό, είναι το ενοίκιο που πληρώνει το κράτος σε ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι πανεπιστημιακό. Δηλαδή, εμείς φιλοξενούμε τις πανεπιστημιακές κλινικές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Πανεπιστήμιο δεν πληρώνει, αλλά εμείς σαν Εθνικό Σύστημα Υγείας πληρώνουμε στο Πανεπιστήμιο ενοίκιο. Αυτό είναι ένα σχήμα οξύμωρο και εκεί υπάρχει μία συζήτηση, αν πρέπει να μεταφερθούν μερικές υπηρεσίες ή το ίδιο το νοσοκομείο στο Μπόμπολα, το οποίο είναι δικό μας, που είναι του κράτους.
Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν τίθεται θέμα λειτουργίας του «Αμαλία Φλέμινγκ». Απλούστατα είμαστε σε μία συζήτηση με το Πανεπιστήμιο, γιατί δεν μπορούν να είναι όλα τα πανεπιστήμια ιδρύματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να φιλοξενούμε, όλες τις πανεπιστημιακές κλινικές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να μην πληρώνει το Υπουργείο Παιδείας και να μας ζητάει αυτή τη στιγμή ενοίκιο από το Υπουργείο Υγείας για τα ιδρύματα του Πανεπιστημίου.
Σ' αυτήν την κατάσταση υπάρχει ένα πρόβλημα. Σ' αυτήν την φάση δηλαδή, συζητάμε μόνο την αποζημίωση του ενοικίου του «Αμαλία Φλέμινγκ» και τίποτε άλλο ως προς το θέμα της λειτουργίας του».


Από: www.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.