-->

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μετά την αναστάτωση τα "μαζεύουν" για τη μείωση του επιδόματος θέσης. Δεν δίνεται όμως η αύξηση...

Με δελτίο τύπου που ανάρτησε το Υπουργείο Υγείας, πληροφορεί ότι το επίδομα θέσης του Νοσηλευτικού - Ιατρικού προσωπικού παραμένει στα 250 €. 
Δηλαδή δεν μειώνεται κατά 100 €...
 
Απ' ότι καταλαβαίνουμε όμως, δεν αυξάνονται όπως των υπολοίπων προϊσταμένων κλπ. Δηλαδή η άνιση μεταχείριση παραμένει, στο πνεύμα της μείωσης του μισθού. Εμείς έτσι το αντιμετωπίζουμε και δεν μπορούμε να το "χωνέψουμε" επειδή προς το παρόν πήραν πίσω τη μείωση.(Ορισμένοι πάντως ήδη "θριαμβολογούν.")

 Παρακάτω το Δ.Τ. του Υπουργείου 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
                                                                                    ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2015
Τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας ενημερώνουν ότι το επίδομα θέσης για τους προϊστάμενους των Τμημάτων της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων παραμένει στα 250 ευρώ, στις διατάξεις του νέου Ενιαίου Μισθολογίου το οποίο ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. 

Συμπέρασμα: 1. Μετά
το θόρυβο που ξεσηκώθηκε, μετρίασαν λίγο το κουτσούρεμα και χρύσωσαν το χάπι.
2. Θεωρούμε ότι ισχύουν όλα όσα έχουμε εκτιμήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.
3. Δεν θεωρούμε καθόλου απίθανο και ανάλογα με τις αντιδράσεις να έχουμε και νέα εξέλιξη στο ζήτημα.(π.χ. Να βγεί μια ερμηνευτική που να θεωρεί τους προϊστάμενους Νοσ/κων Τμημάτων βαθμολογικά όμοιους με τους Τμηματάρχες. Καθώς εκεί έγκειται η  "ευελιξία" και έτσι είχε γίνει την προηγούμενη φορά, ή κάτω από την πίεση, να μοιραστεί ισόποσα η αύξηση του ποσού σε όλους τους δικαιούχους.)
4. Όταν ένα απλό "σούσουρο" φτάνει για να κάνουν, έστω και μισό βήμα πίσω, για φαντάστείτε να είχε ξεσηκωθεί όλο το μεγάλο κομμάτι των εργαζόμενων στην περίθαλψη (και όχι μόνο) και να ήταν στους δρόμους. Θα τολμούσαν να φέρουν αυτές τις μειώσεις;
.
Σημ. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, οτι στηρίζουμε τους Προϊστάμενους και το επίδομά θέσης, σε βάρος τάχα των άλλων εργαζόμενων, εχουμε να πούμε τούτο: Στηρίζουμε κάθε εργαζόμενο που με οποιοδήποτε τρόπο του κόβουν το μισθό του. Όχι επειδή είναι ή δεν είναι προϊστάμενος, ούτε επειδή γενικά και αόριστα στηρίζουμε τα διάφορα επιδόματα. Στηρίζουμε την αύξηση του μισθού στο κόστος ζωής. Όσο για τα "προνόμια" της θέσης, πολλές φορές έχουμε εκφράσει την άποψή μας. Το ότι οι προϊστάμενοι, όσο ανεβαίνουν στην ιεραρχία τόσο στενότερη σχέση με την εργοδοσία αποκτούν και τόσο απομακρύνονται από τους εργαζόμενους, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αποδείξεις. Όπως επίσης το γεγονός πως το σύστημα τους χρησιμοποιεί για να εφαρμόσει όλες τις αντιδραστικές επιλογές του. Για παράδειγμα τους έχει ανάγκη για να εφαρμόσει την "αξιολόγηση" που θα σημάνει πετσόκομα στους εργαζόμενους. Δεν έχει όμως σχέση αυτό με το κόψιμο του μισθού. Η στήριξη και η πάλη για αξιορεπείς μισθούς μας αφορά όλους ανεξαίρετα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ! 
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! 
ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. 
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ "ΑΛΛΟΥΣ" ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.