-->

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ!

   
Μόλις πριν από λίγο (8/12/15 - 4 μμ)  κοινοποιήθηκε έγγραφο (Α.Π. ΟΙΚ 709/8-12-15) από το Υπουργείο Υγείας που υπογράφουν τόσο ο Αν. Υπουργός κ. Πολάκης όσο και ο Υπουργός κ. Ξανθός, σύμφωνα με το οποίο: Δίνουν εντολή στην Υπηρεσία Μισθοδοσίας στο Σισμανόγλειο να παγώσει η διαδικασία είσπραξης των ποσών που λόγω κινητικότητας δεν είχαν εισπραχθεί από πολλούς πρώην εργαζόμενους του Α. Φλέμιγκ που μετακινήθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο αναμένεται νομοθετική ρύθμιση του θέματος.
    Στο έγγραφο αναφέρεται ρητά πως οι μισθοδοσίες των Νοσοκομείων πρέπει να αναστείλουν κάθε κράτηση οποιουδήποτε τέτοιου ποσού, είτε έχει γίνει ήδη διακανονισμός είτε όχι. Το ίδιο ισχύει και για τούς συνταξιούχους.
   Το έγγραφο αυτό ήρθε σαν αποτέλεσμα της παράστασής και διαμαρτυρίας Σωματείων εργαζομένων και εκπροσώπων ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την περασμένη Παρασκευή. Στην συζήτηση που είχαμε, ο κος Πολάκης δεσμεύτηκε να παγώσει η διαδικασία και να δρομολογηθεί νομοθετική ρύθμιση.
   Θεωρούμε πως κατ' αρχήν πρόκειται για θετική εξέλιξη, παρά το γεγονός πως παραμένουν αρκετές εκκρεμότητες που θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία και για τις οποίες θα χρειαστεί η συσπείρωση και η ετοιμότητα των εργαζομένων.

   Σε κάθε περίπτωση, ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, Ο,ΤΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΣΟΥ (για το συγκεκριμένο λόγο).
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ.
(Σε όσους συναδέλφους έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται κρατήσεις, θα πρέπει να ζητηθεί η επιστροφή του ποσού!)

Συνάδελφοι,για κάθε απορία ή πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε!



Σωματείο εργαζομένων Α.Φλέμιγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.