-->

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ! ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ!

Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών ενάντια στη μετατροπή της σε νηπιαγωγείο!

Μετά τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών περί μετατροπής της πτ. Μπόμπολα σε ...νηπιαγωγείο, πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες ενάντια σ' αυτή την προοπτική. Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η σιωπή της Διοίκησης. (Στοιχειωδώς, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να εκφράσει την αντίθεσή της στη διάλυση του Νοσοκομείου που διοικεί;) 

Το Σωματείο εργαζομένων, έχει βέβαια σαφή θέση ενάντια στη διάλυση και το κλείσιμο της Πτ. Μπόμπολα. Έχουμε τη βεβαιότητα πως το λουκέτο στην Πτ. Μπόμπολα, η απώλειά του για το Νοσοκομείο έχει άμεση σχέση με τα σχέδια για το κλείσιμο ολόκληρου του Φλέμιγκ. Όσο δεν μπαίνουν σε φάση υλοποίησης οι αποφάσεις, που κάτω από την πίεση και τους αγώνες μας πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα και αφορούν στην επαναλειτουργία της με μονάδες παροχής περίθαλψης (κλινική μίας ημέρας, οφθ/κα χειρουργεία κλπ) ο κίνδυνος για λουκέτο αφορά ολόκληρο το Νοσοκομείο και όχι μόνο μία Πτέρυγα.
 το Σωματείο θα αναπτύξει άμεσα πρωτοβουλίες, καλώντας σε κοινό αγώνα τους φορείς της περιοχής, κάθε έναν και μία που είναι αντίθετοι στην ολοκλήρωση της διάλυσης του Νοσοκομείου που ξεκίνησε το 2013 και δεν ολοκληρώθηκε χάρη στους αγώνες μας και στη στήριξη του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιλαμβανόμαστε και την πρόσφατη πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών που βρίσκεται στον αέρα και είναι υπέρ της επαναλειτουργίας της Πτ. Μπόμπολα του Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ.
Στο κείμενό της, θα προσθέταμε την πληροφορία πως αν αυτή τη στιγμή συζητάμε και αγωνιζόμαστε για την επαναλειτουργία δομών περίθαλψης, ανάπτυξη και στήριξη του Αμαλία Φλέμιγκ, πως αν έχουμε γύρω στις 3500 επισκέψεις (εξυπηρέτηση κόσμου δηλαδή) το μήνα, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν πέρασε το αποφασισμένο κλείσιμό του το 2013. Και πως αυτό δεν ήταν εύκολο. 

Χρειάστηκαν επίμονοι αγώνες και κινητοποιήσεις, χρειάστηκε στήριξη του λαού της περιοχής που εκφράστηκε με πολλούς τρόπους. Χρειάστηκε να στριμωχτεί η πολιτική ηγεσία και ο τότε Υπουργός των λουκέτων στα Νοσοκομεία Α. Γεωργιάδης. Χρειάστηκε να ανατραπεί η απόφαση της Τρόικας για το κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ. 
Αν και δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο και με μια δεκάδα (τουλάχιστων) άλλων Νοσοκομείων (Πατησίων, Πολυκλινική, Λοιμοδών, Παναγία, Νοσ. Θώρακος...) έχουμε τη βεβαιότητα πως μόνο με τους αγώνες των εργαζομένων και την αλληλεγγύη του λαού είναι δυνατό να ανατραπούν πολιτικές που "φαίνονται" πανίσχυρες και "ανίκητες"! Αν το καταφέραμε τότε, μπορούμε και τώρα!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.