-->

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Για άλλη μια φορά ταλαιπωρούνται απίστευτα οι καρκινοπαθείς.

 Το ζήτημα δεν είναι να "παρκαριστούν" καλύτερα, αλλά να δωθούν τα απαραίτητα κονδύλια - που έκοψε η Τρόϊκα (μέσω της πρόθυμης ελληνικής κυβέρνησης) για να πάρουν τα φάρμακά τους. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν το γνωστό...κουτόχορτο. Αλλά κι' απ΄αυτό πόσο να φας πια; Ή μήπως και στα φάρμακα των καρκινοπαθών γινόταν .. σπατάλη και τώρα τα κόβετε να δείτε στ' αλήθεια πόσοι θα πεθάνουν; Αι σιχτίρ πια...δανειστές και (συν) οδοιπόροι!

Αύριο θα κάνουν χημειοθεραπείες στο «Λαϊκό» οι ασθενείς που δεν μπόρεσαν χθες και σήμερα λόγω των ελλείψεων στο φαρμακείο του νοσοκομείου, καθώς το υπουργείο αποδέσμευσε ένα κονδύλι για την προμήθεια αυτού του μήνα.

Με τις χημειοθεραπείες να προγραμματίζονται για αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, θα συναντήσει σήμερα τους διευθυντές ιατρικών υπηρεσιών των νοσοκομείων με ογκολογικές μονάδες ώστε να συντονιστεί το έργο τους μέχρι να επιλεγούν οι νέες διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων (η διορία του διαγωνισμού λήγει 19 Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα γίνει η επιλογή και ο διορισμός των νέων διοικητών).
ενημερωικά αντιγράφουμε από το iatropedia <<Στο "Λαϊκό" υπήρξε χθες έλλειψη
χημειοθεραπευτικών φαρμάκων με αποτέλεσμα πολλοί καρκινοπαθείς να μην υποβληθούν στις απαραίτητες για την ζωή τους θεραπείες.
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία όπως είναι ο "Ανδρέας Συγγρός" από το οποίο σήμερα έλειπαν 4 αντιρετροϊκά (για τον HIV).
Το πρόβλημα είναι εμφανές παντού καθώς δεν έχουν αποδεσμευθεί τα κονδύλια για την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια των νοσοκομειακών φαρμακείων οι υπεύθυνοι των οποίων έγραφαν μέχρι πρόσφατα στις συνταγές των ασθενών "στερούνται" και τους έστελναν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.