-->

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΟΕΝΓΕ: Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τους γιατρούς του ΕΣΥ την Παρασκευή 12 Ιαν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ! 


Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τους γιατρούς του ΕΣΥ της χώρας μας για την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, προκειμένου να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο η αντίθεση στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις προϋποθέσεις για την κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει τα εξής:

"Η κυβέρνηση με τις γνωστές διαδικασίες fast-track φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή 12/1, νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο 600 σελίδων με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης «αξιολόγησης». Νέα ασφυκτικά μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής» και καταστολής των αγώνων με προμετωπίδα το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία. Επέκταση των πλειστηριασμών, νέος πέλεκυς στα οικογενειακά επιδόματα πολύτεκνων, στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο δημόσιο, στα επιδόματα αναπηρίας.

Βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση των αγώνων. Δεν είναι τυχαίο ότι το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος ξεκινάει από το πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, από τους χώρους  δουλειάς, εκεί που οργιάζει η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις.

Δείχνουν τι είναι αυτό που τους φοβίζει πραγματικά. Ας αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς. Αφού «με την απεργία δε βγαίνει τίποτα» γιατί θέλουν να ξεμπερδεύουν με το απεργιακό δικαίωμα; Μία είναι η απάντηση. Θέλουν να φιμώσουν αυτούς που αντιστέκονται, που διεκδικούν, που δεν κλείνουν τα μάτια τους σε αυτό που συμβαίνει δίπλα τους. Θωρακίζουν το αντεργατικό τους οπλοστάσιο για να έχουν λυμένα τα χέρια τους και να περνάνε μέτρα σε βάρος μας χωρίς να υπάρχουν αντιστάσεις και διεκδικήσεις. Να μην τους το επιτρέψουμε.

Είναι προκλητική η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιαστεί ως θεματοφύλακας των δημοκρατικών διαδικασιών τη στιγμή που φέρνει «νύχτα», σαν τον κλέφτη στη Βουλή, το ένα μετά το άλλο, νομοσχέδια που σαρώνουν τα δικαιώματα μας. Όπως έκαναν με το νομοσχέδιο έκτρωμα για το χρόνο εργασίας.                                                                   

Συνάδελφοι,      
                                                                                                                      
Έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, τους ασθενείς μας. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει  πέπλο σιωπής. Δε συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή αθλιότητα.    
                                                                                          
Ορθώνουμε το ανάστημα μας απέναντι στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Δίνουμε μαχητική, δυναμική, απεργιακή απάντηση.

Η ΟΕΝΓΕ παίρνει θέση μάχης και συντάσσεται στον αγώνα μαζί με τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, τα Εργατικά Κέντρα που έχουν προκηρύξει απεργία, την Παρασκευή  12/1, ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου. Κόντρα σε όλους όσους βάζουν εμπόδια και υπονομεύουν με κάθε τρόπο τους αγώνες μας. Δίνουμε το αγωνιστικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή. Παίρνουμε μέρος στις καθημερινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Καλούμε τις Ενώσεις τις μέρες που απομένουν, να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της απεργίας.

Απεργούμε για:
  • Να υπερασπιστούμε το κατακτημένο με αγώνες και θυσίες δικαίωμα στην απεργία.
  • Την απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας.
  • Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας. 
  • Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός επιμελητής, κανένας συμβασιούχος.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.