-->

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Νοσ. Λαμίας: Εργαζόμενοι ενός κατώτερου Θεού - Ελλείψεις, συνταξιοδοτήσεις & επιθέσεις

Νοσ. Λαμίας: Εργαζόμενοι ενός κατώτερου Θεού - Ελλείψεις, συνταξιοδοτήσεις & επιθέσεις Βρίθει από ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού το νοσοκομείο Λαμίας, και μόνο το νούμερο που παραθέτουν οι εργαζόμενοι τρομάζει: Συνολικά οι οργανικές θέσεις επιστημονικού, διοικητικού και παραϊαιτρικού προσωπικού ανέρχονται σε 976, ενώ οι υπηρετούντες είναι μόλις 594. Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης την τελευταία πενταετία ανέρχονται σε 122. 
Φυσικά η πραγματικότητα αυτή, δεν δικαιολογεί σε καμία των περιπτώσεων τις παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους των ασθενών και των συνοδών τους, όπως το περιστατικό που συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δείχνει ανάγλυφα όμως, το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι καίτοι βρίσκονται στα όρια επαγγελματικής εξουθένωσης, πολύ συχνά αντιμετωπίζουν και ξυλοδαρμούς και επιθέσεις. Είναι πραγματικά άδικο και πρωτάκουστο.
Με αφορμή ημερίδα που διοργάνωσε o Δήμος Λαμιέων και το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας του Ν. Φθιώτιδας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων πριν μερικές ημέρες, προκύπτουν τα εξής:
- Συνολικά οι μετακινήσεις-μετατάξεις, από το Γ.Ν. Λαμίας σε άλλα νοσοκομεία ανέρχονται σε 18 εργαζόμενους.
- Μετακινήσεις-μετατάξεις, από άλλα νοσοκομεία στο Γ.Ν. Λαμίας:17 εργαζόμενοι
Παρόλο που σε απόλυτους αριθμούς τηρείται το ισοζύγιο μετακινούμενων από και προς το Νοσοκομείο Λαμίας, παρουσιάζεται έλλειμμα (-6 εργαζόμενοι) στο Νοσηλευτικό Προσωπικό (ανθρώπινο δυναμικό «πρώτης» γραμμής)
- Αποσπασμένοι υπάλληλοι του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας σε άλλους φορείς (Στοιχεία: 6/11/2017): Διοικητικό, τεχνικό, παραϊατρικό προσωπικό:10 εργαζόμενοι
- Νοσηλευτικό προσωπικό: 12 εργαζόμενοι
- Σύνολο: 22 εργαζόμενοι
- Οργανικές θέσεις: 976
- Υπηρετούντες: 594
- Κενές οργανικές θέσεις: 190 (γι αυτές υπολογίζονται θέσεις που έχουν δεσμευτεί από την υπηρεσία και αφορούν συνταξιοδοτήσεις, τακτική πλήρωση θέσεων και αιτήματα μετατάξεων από αλλά Νοσοκομεία)
- Πραγματικές κενές οργανικές θέσεις: 381
- Αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης την τελευταία πενταετία: 122
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Αναφορικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τελευταίας πενταετίας (σύμφωνα με στοιχεία:6/11/2017) προκύπτουν τα εξής:
- Ιατρικό:11 εργαζόμενοι
- Νοσηλευτικό:9 εργαζόμενοι
- Διοικητικό, παραϊατρικό:7 εργαζόμενοι
Σύνολο: 27 εργαζόμενοι
Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της ημερίδας:
α) το Γ. Νοσοκομείο Λαμίας προσφέρει παροχές φροντίδας υγείας με το 61% του προβλεπόμενου από το οργανόγραμμα, εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού β) έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης την τελευταία πενταετία 122 εργαζόμενοι, ενώ έχουν προσληφθεί ως μόνιμο προσωπικό, μόνο 27 εργαζόμενοι.
Προσλήψεις συμβασιούχων

Το τελευταίο έτος έχει γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε προσωπικό με προσλήψεις μέσω:
Α) συμβάσεων προγραμμάτων ΟΑΕΔ (διάρκεια προγράμματος:1 έτος),  (32 εργαζόμενοι) και
Β) ΚΕΕΛΠΝΟ (διάρκεια προγράμματος: 6 μήνες) (6 εργαζόμενοι)
Επιπλέον στο Γ. Νοσοκομείο Λαμίας απασχολούνται με συμβάσεις (επικουρικό προσωπικό) 14 εργαζόμενοι.
Τέλος, στο Γ. Νοσοκομείο Λαμίας απασχολούνται συνολικά 52 εργαζόμενοι με συμβάσεις (μη μόνιμο προσωπικό) και γενικότερα το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου αποτελείται από εργαζόμενους με εργασιακές σχέσεις «πολλών ταχυτήτων».

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.