-->

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Σχετκά με τη δικαστική διεκδίκηση αδειών κλπ

Επειδή έχουν προκύψει διάφορες απορίες αλλά και αρκετή...θολούρα, σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει και πως εξελίσσεται η δικαστική διεκδίκηση των απωλειών λόγω περικοπής δώρων και επιδόματος άδειας ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι:
1. Σύμφωνα με την ενημέρωση και τη σχετική γνωμοδότηση της νομικού της ΑΔΕΔΥ (αλλά και την κοινή λογική)
Οι πρωτόδικες αποφάσεις μονομελών δικαστηρίων που δικαιώνουν δημοσίους υπαλλήλους διαφόρων υπηρεσιών και οργανισμών, αφ΄ενός δεν αποτελούν δεδικασμένο και αφ εταίρου δεν έχουν τελεσιδικήσει σε ανώτερο βαθμό. Γι' αυτό εξ' άλλου και κανένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν έχει εισπράξει τα παραπάνω ποσά.
2. Το Σωματείο μας ήδη από το 2016 έχει συμφωνήσει με ευνοϊκούς όρους, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή ποσού, με δικηγορικό γραφείο και έχει προχωρήσει από τότε σε σχετικές αγωγές.
Μέσα από το BLOG αλλά και προφορικά είχαμε ενημερώσει τους συναδέλφους αν ήθελαν να συμμετάσχουν, διότι η προσφυγή πρέπει να είναι ΑΤΟΜΙΚΗ. Δεν μπορούσε δηλαδή να την κάνει το Σωματείο για όλους τους εργαζόμενους.
Ανταποκρίθηκαν τότε συνολικά 79 συνάδελφοι.
Αυτοί συνάδελφοι δεν χρειάζεται τώρα να κάνουν κάποια άλλη ενέργεια.
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μπορούν είτε να συμβουλευτούν ατομικά νομικό, είτε 
ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΓΩΓΕΣ.

Δηλαδή: Οι συνάδελφοι πρέπει πρώτα να ενημερωθούν από τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου αν συμπεριλαμβάνονται ήδη στις αγωγές που έχουν κατατεθεί. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ , σύμφωνα με όσα προτείνει η ΑΔΕΔΥ και εμείς ως Σωματείο, πρέπει να καταθέσουν την σχετική αίτηση στο Τμήμα προσωπικού.

ΕΔΩ θα βρείτε την Αίτηση 

και ΕΔΩ, για καλύτερη ενημέρωση τη γνωμοδότηση της δικηγόρου της ΑΔΕΥ

Στα μέλη του Δ.Σ...θα ρωτήσετε ό,τι άλλο χρειαστεί!
Συνάδελφοι, επειδή η κατάσταση είναι ακριβώς όπως την περιγράψαμε,
συστήνουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί, αποφύγετε να πληρώσετε ό,τι ποσό ζητήσουν διάφοροι υποσχόμενοι σίγουρη και άμεση καταβολή ποσών, νίκη στα δικαστήρια κλπ. 'Οπως συνέβη και σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις η πιάτσα θα ...γεμίσει και πάλι κοράκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.