-->

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ενδιαφέρουσα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναδρομικά συνταξιούχων.

Η είδηση είναι χτεσινή και <<φαίνεται>> να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους συνταξιούχους συναδέλφους. Στην πραγματικότητα είναι ένα παράδειγμα του πως η τρίχα γίνεται τριχιά και πως μας προσανατολίζουν ηθελημένα να ασχολούμαστε με χίμαιρες αντί επιτέλους να καταλάβουμε όλοι πως η μόνη πραγματική μας δύναμη είναι η μαζική μας διεκδίκηση. Βέβαια είναι ο δυσκολότερος δρόμος αλλά ο μόνος που φέρνει αποτελέσματα!

Για του λόγου το αληθές που λένε:  Διαβάστε πρώτα την είδηση αυτούσια...

<<   Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η απόφαση, που εκδόθηκε στις 29 Ιουνίου 2018 με πρότυπη δίκη σε αγωγή συνταξιούχου δικαστικού κατά του Δημοσίου, ο οποίος κερδίζει 13.500 ευρώ, αφορά πολιτικούς, απόστρατους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ.

   Η αγωγή του συνταξιούχου είχε υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 29/12/2014 και με αυτή ζητούσε να του καταβάλει το Δημόσιο το ποσό των 29.518 ευρώ, από την επίδοσή της, ήτοι το ποσό των 13.500 ευρώ λόγω των μειώσεων που είχε από το νόμο 4093/2012 στην κύρια σύνταξη με ποσοστό περικοπής 20% επειδή το άθροισμα συντάξεων ήταν πάνω από 3.000 ευρώ.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο συνήλθε σε διαδοχικές συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα στις 10/6/2015, στις 29/3/2017 και στην Ολομέλεια του Σώματος στις 16/5/2018, που πήρε και την τελική απόφαση με αριθμό 1277/2018 με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές και «μη νόμιμες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι μειώσεις 20% που του επεβλήθησαν με το νόμο 4093 στο ποσό της κύριας σύνταξης. Η απόφαση θεωρεί λυσιτελή την κατάργηση της περικοπής του νόμου 4093 και την επιστροφή αναδρομικών για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου. >>

Τι λέει στην πραγματικότητα; 
(Ενώ δημιουργεί ολοφάνερα την εντύπωση - ιδιαίτερα με την τελευταία παράγραφο - πως αφορά όλους τους συνταξιούχους!)

1. Ότι αφορά μόνο τα ειδικά μισθολόγια. 
Τι σημαίνουν <<ειδικά>> μισθολόγια; Ότι συμπεριλαμβάνουν ένα μικρό μέρος εργαζομένων που μισθοδοτούνται με περισσότερα χρήματα επειδή υποτίθεται οτι κάνουν έργο μεγαλύτερης σπουδαιότητας από τους άλλους. Δηλαδή ένας αστυνομικός ή δικαστικός ή γιατρός κλπ κάνει σπουδαιότερο έργο από μία νοσηλεύτρια(!!!) και πληρώνεται με περισσότερα λεφτα. ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ Η ΕΙΔΗΣΗ!
Έτσι κι' αλοιώς είναι γνωστό πως σ' αυτές της κατηγορίες (λες να παίζουν ρόλο και οι εκλογές που έρχονται;) η Κυβέρνηση έχει πεί πως θα τους δώσει τα χρήματα καλυπτόμενη ακριβώς πίσω από τέτοιες αποφάσεις, τόσο απέναντι στους δανειστές όσο ...και κυρίως, απέναντι στον υπόλοιπο λαουτζίκο που βλέπεις, δεν κάνει σπουδαίο έργο ώστε να υπάγεται σε ειδικά μισθολόγια!
2. ¨Οσο για την τελευταία παράγραφο, είναι απλώς ένα...καλολογικό στοιχείο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς το μόνο που λέει είναι ότι θα ήταν χρήσιμο!!! να τα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι. Αλλά αυτό προφανώς δεν είναι ούτε απόφαση, ούτε βεβαίως δεσμευτική.
Το μόνο αποτέλεσμα είναι να δημιουργεί <<κλίμα>> και ...τρέχτε όλοι στους δικηγόρους (δεν χρειάζεται να τρέχετε στις διαδηλώσεις που είναι και μπανάλ)

...Βρε τι μπορεί να καταλάβεις από μια είδηση, άμα τη διαβάσεις ανάποδα! Για σκεφτείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.