-->

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ και της ΜΑΙΑΣ...ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΡΕΠΟ!

 <<...ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη είναι τζάμπα, ενώ μια ουσιαστική πράξη αναγνώρισης του έργου όπως η αύξηση του μισθού , η βελτίωση των συνθηκών δουλειάς με προσλήψεις κλπ κοστίζουν. Μάλιστα, όσο περισσότερο κοστίζουν τόσο λιγοστεύουν τα κέρδη των εμπόρων της υγείας και του κεφαλαίου...>>
 Οι διεθνείς ημέρες νοσηλευτριών και μαιών (12/5 και 5/5), όπως όλες οι διεθνείς ημέρες (του πατέρα, της μητέρας, της γιαγιάς , των ζώων, των φυτών κλπ) ήρθαν και φέτος ....και πέρασαν αφού γιορτάστηκαν πανηγυρικά (και πανηγυριώτικα). Ευκαιρία για όλιγη εθελοντική δράση, ομιλίες για το πόσο σημαντική είναι η προσφορά τους - να τονωθεί το ηθικό - ολιγα άνθη για το καλό, αντε και κανένας μπουφές χορηγία από κάποια εταιρία του χώρου, καθώς είναι γνωστό πόσο πολύ εκτιμούν οι εταιρίες την προσφορά των νοσηλευτριών! Χωρίς να αναφερόμαστε ειδικά στο Νοσοκομείο μας, αλλά γενικότερα, αξίζει τον κόπο μια κουβέντα για το πραγματικό περιεχόμενο αυτών των "γιορτών"
Τι υποκρισία! 
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως όλες αυτές οι "αφιερωμένες" ημέρες έχουν χαρακτήρα από τη μία διαφημιστικό και εκτονωτικό, των "τιμώμενων" και συνολικά όλης της κοινωνίας και από την άλλη χαρακτήρα διαλυτικό, αφού δεν "χωράει", αντίθετα υπονομεύεται κάθε σκέψη για διεκδικήσεις και δικαιώματα. Πρόκειται δηλαδή για φιέστες - ευκαιρίες για να διαφημιστεί η χορηγία και ο εθελοντισμός, να ξεπλυθεί η εκμετάλευση εργαζομένων και ασθενών χάριν πχ της ψευδεπίγραφης "εταιρικής ευθύνης" και άλλων τέτοιων ...εφευρέσεων!
Γι' αυτό και μυρίζουν από μακρυά υποκρισία! Εξ' άλλου ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη είναι τζάμπα, ενώ μια ουσιαστική πράξη αναγνώρισης του έργου όπως η αύξηση του μισθού , η βελτίωση των συνθηκών δουλειάς με προσλήψεις κλπ κοστίζουν. Μάλιστα, όσο περισσότερο κοστίζουν τόσο λιγοστεύουν τα κέρδη των εμπόρων της υγείας και του κεφαλαίου. 
Ας μη τσιμπάμε λοιπόν στις χαριτωμένες "γιορτές" συνάδελφοι. Είναι  καιρός, την κοροϊδία των αφιερωμένων "ημερών" να την αξιοποιήσουν οι νοσηλευτές - μαίες προς όφελός τους. Πως; Με το μόνο αποτελεσματικό και ρεαλιστικό τρόπο! Την ανάπτυξη των αγώνων για κατακτήσεις και δικαιώματα.
Κοντολογής - και για όποιον δεν κατάλαβε ακόμα - πάει πολύ να γιορτάζουμε μαζί με τις διοικήσεις και τις διευθύνσεις που έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, για την εφαρμογή της αντιλαΙκής πολιτικής (συμπεριλαμβάνονται τα ρουσφέτια, οι τακτοποιήσεις ορισμένων όσο οι υπόλοιποι λιώνουν στις βάρδιες κλπ) όλοι μαζί αδερφωμένοι! 
Με χιλιάδες ανέργους συναδέλφους, με εργασιακές σχέσεις διαλυμένες (επικουρικοί, μπλοκάκια, ορισμένου χρόνου...), με εξαντλητικά ωράρια και βάρδιες, χωρίς ρεπό, με τραγικές ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό,με επαγγελματικές ασθένειες και εξουθένωση, χωρίς μέτρα υγειινής και ασφάλειας... Τίποτα δεν έχουμε να κερδίσουμε όσο και να μοχθούμε καθημερινά, αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό αγώνα διεκδίκησης και υπεράσπισης της ζωής μας!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
<<ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ>>   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.