-->

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Μία ακόμα κουβέντα - η τελευταία; - για τα επιδόματα.

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας, (μεσολάβησαν εν τω μεταξύ οι εκλογές),  σχολιάζοντας την απόφαση του ΣΤΕ καταλήξαμε σε ορισμένα συμπεράσματα. Επ΄ αυτών, ζητήθηκαν από συναδέλφους και πράγματι είναι χρήσιμες ορισμένες διευκρινήσεις: 

1ο.  Είπαμε πως απ' όλη αυτή την ιστορία, κερδισμένοι στο τέλος βγαίνουν...οι δικηγόροι. Και επιμένουμε να το λέμε, αυτή είναι στην μεγάλη πλειοψηφία της η κατάσταση. Οφείλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε το εξής , ειδικά για τη νομική εκπροσώπηση των συναδέλφων από το Νοσοκομείο μας: Τους δικούς μας συναδέλφους ανέλαβαν δύο δικηγορικά γραφεία. Όσοι είχαν κάνει παλαιότερα αγωγή, είχαν συνεργαστεί με τον δικηγόρο κο Λαμπρόπουλο, ο οποίος δεν είχε εισπράξει καμία προκαταβολή, αντίθετα απ' ό,τι συνέβαινε με τα περισσότερα δικηγορικά γραφεία. Συνεπώς στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και αυτός από τους...χαμένους, καθώς δεν θα πάρει πίσω κανένα ποσό από τα έξοδα που ήδη έκανε. Αυτά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, χωρίς όμως να χάνουμε τη γενική εικόνα.

2ο (και σπουδαιότερο) Είπαμε, πως όσο εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο νομικό σύστημα, για να κερδίσουμε δικαιώματα, χωρίς να είμαστε εμείς οι ίδιοι συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές στις διεκδικήσεις μας θα βγαίνουμε στο τέλος χαμένοι. Ορισμένες δευτερεύουσες και αποσπασματικές αποφάσεις, που τις περισσότερες φορές εξαρτώνται από μικροπολιτικά, συγκυριακά συμφέροντα που βγαίνουν υπέρ μας, ούτε σίγουρα μπορεί να είναι και κυρίως ούτε σε μεγάλη κλίμακα. Δηλαδή να αφορούν όλους τους εργαζόμενους, για σοβαρά δικαιώματα και σε μόνιμη βάση. 
Γι' αυτά ακριβώς, τα σοβαρά και μόνιμα, παρεμβαίνει το σύστημα με τους θεσμούς του και μας παίρνει τη μπουκιά από το στόμα!
Η λύση λοιπόν δεν μπορεί να έρθει (κυρίως) από τα δικαστήρια παρά μόνο από την πίεση που είμαστε σε θέση με τις κινητοποιήσεις μας να ασκήσουμε, ώστε να κερδίσουμε δικαιώματα.
Η καλύτερη απόδειξη για τα παραπάνω είναι η ίδια η απόφαση του ΣΤΕ, η οποία πάρθηκε την ίδια στιγμή που ολόκληρη η ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία μας καθοδηγούσε πως να κάνουμε αιτήσεις, δηλώσεις και προσφυγές και θριαμβολογούσε ...από τα αποδυτήρια! Βεβαίως ούτε λέξη για απεργίες , αγώνες και διεκδικήσεις που θεωρεί περιττά, όσο έχουμε καλούς δικηγόρους! Από την άλλη το ίδιο το Υπουργείο είχε ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να διευκολύνει τάχα τους συνταξιούχους να...στραφούν εναντίον του! 
Είδαμε που κατέληξαν όλα αυτά τα "κόλπα" και οι αυταπάτες!  Ας διδαχτούμε λοιπόν απ' αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.