-->

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: Καλούνται όλες οι δυνάμεις να απαντήσουν χωρίς να κρύβονται! Θα περάσει ο παραπέρα κρατικός έλεγχος των σωματείων, η συκοφάντηση και τρομοκράτησή τους;

  (Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)

* Αναρτούμε παρακάτω ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας σχετικά με το ζήτημα της νέας επίθεσης στα Σωματεία και τα Συνδικάτα των εργαζομένων - και όχι μόνο - που εξομοιόνωνται με τρομοκρατικές οργανώσεις! 
Μετά το νόμο που σχεδόν απαγορεύει τις απεργίες κάνοντας αδύνατη τη λήψη απόφασης, μετά τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κ.α. , το κράτος απαιτεί να ελέγχει ασφυκτικά και τα οικονομικά των οργανώσεων των εργαζομένων, βάζοντας στο στόχαστρο προσωπικά και ονομαστικά τους επικεφαλείς των Δ.Σ. Μόνος σκοπός είναι η τρομοκράτηση, ο εκφοβισμός συνδικαλιστών...που δεν κάθονται φρόνιμα και η αδρανοποίηση συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ως Ταξική Πορεία "Α.Φλέμιγκ" εκφράσαμε - έγκαιρα - την αντίθεσή μας στην υποχρεωτική δήλωση - φακέλωμα. 
Αναλάβαμε την ευθύνη από τη θέση μας στο Προεδρείο του Δ.Σ. να μην κάνουμε καμία δήλωση στο περίφημο "μητρώο" και ταυτόχρονα να καλέσουμε και άλλα Σωματεία κλπ να διεκδικήσουμε από κοινού την κατάργηση αυτού του κατάπτυστου νόμου. Δυστυχώς, η άποψή μας αυτή δεν πλειοψήφησε στο Δ.Σ. του Σωματείου. Γι' αυτό άλλωστε αποφασίσαμε, έγκαιρα καθώς υπήρχαν προθεσμίες, να παραιτηθούμε από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαμε αρνούμενοι να υπηρετήσουμε μια απόφαση και μία πολιτική που πιστεύουμε πως αν εφαρμοστεί θα είναι καταστροφική όχι μόνο για το δικό μας Σωματείο αλλά και για ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα. Θεωρούμε πως οι συνάδελφοι που διαφωνούν με αυτή την άποψη και αποτελούν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη να εκτελέσουν την απόφαση που υποστήριξαν, αναλαμβάνοντας και τις κενές πλέον θέσεις του Ταμία και του Προέδρου στο Δ.Σ. (Επ΄αυτού θα επανέλθουμε αναλυτικότερα...)
Ακολουθεί η ανακοίνωση - κάλεσμα της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ   και Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών  για την ενημέρωση των συναδέλφων και με την ελπίδα να ξανασκεφτούν τη στάση τους όσοι έχουν πειστεί πως "δε γίνεται να τα βάλουμε με το νόμο", ή πως "δεν είναι και τόσο σοβαρό" να δίνει ο εργαζόμενος τον οικονομικό έλεγχο της οργάνωσής του στον εργοδότη του!!!

 Μια ακόμα διαδικασία μετατροπής των σωματείων σε ακίνδυνες κρατικές υπηρεσίες "αλά ΜΚΟ" βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Συγκεκριμένα, απαιτείται η καταχώριση των «πραγματικών δικαιούχων» - όπως αποκαλούνται - σε ένα μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με σκοπό να λάβουν γνώση "οι αρμόδιες εισαγγελικές ή άλλες αρχές με ερευνητικές ή ελεγκτικές αρμοδιότητες στον τομέα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας" (παρ.20 του ν.4557/2018 – με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ). Υπόχρεοι είναι κάθε είδους νομικά πρόσωπα, αλλά και Σωματεία, Σύλλογοι, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές εταιρείες κλπ.
Για τους συλλόγους και τα σωματεία πρέπει να δηλωθούν ως «πραγματικοί δικαιούχοι», ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας ή και ο διαχειριστής (εφόσον υπάρχει). Μάλιστα υπάρχει και η απειλή προστίμου 10.000 ευρώ σε όποιο σωματείο δεν καταχωρίσει στοιχεία και απειλή για διπλασιασμό του. 
 Το φακέλωμα σωματείων εργαζομένων, συλλόγων γειτονιάς ακόμα και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων άρχισε λοιπόν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κατά επιταγή της ΕΕ, τον εφαρμόζει και θα τον γενικεύσει η ΝΔ με τον λεγόμενο "αναπτυξιακό".  
Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στο μεγάλο έργο της επίθεσης στο δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν τα όργανά τους και να οργανώνουν την πάλη τους. Στην προσπάθεια του συστήματος και των κυβερνήσεών του να μετατρέψουν και με τη βούλα τα συνδικάτα σε γλάστρες υποστήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής και σε όργανα καταστολής της ανάγκης των εργαζομένων να αντισταθούν. 
Στο σήριαλ της συκοφάντησης της πάλης των λαών και όποιου αντιστέκεται ως «τρομοκράτες». Πάει «παρέα» με το πολυνομοσχέδιο του Οκτώβρη που νομοθέτησε τον ασφυκτικό έλεγχο των σωματείων από το κράτος, καθιστώντας τον εκάστοτε υπουργό “εργοδοσίας” επίτροπό τους. Με τον περιορισμό – απαγόρευση διαδηλώσεων, με την ποινικοποίηση και τα τερατώδη πρόστιμα για αφισοκολλήσεις και αναρτήσεις πανό
 Όσο μας αφορά, από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε το γεγονός με τρόπο που καθορίστηκε από τις εξής εκτιμήσεις:
 1) Η σημασία του μέτρου είναι μεγάλη για τη ζωή των σωματείων. 
 2) Το επίδικο, τελικά, δεν είναι η πολιτική καταγγελία του μέτρου, αλλά η πρακτική στάση που θα ακολουθήσουν τα σωματεία. Με άλλα λόγια: τελικά –πέρα από τις καταγγελίες- θα καταχωρήσουν τα σωματεία στοιχεία στο Μητρώο ή όχι; Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τίθεται το ερώτημα: πέρα από τις καταγγελίες οι διαδηλώσεις θα ζητούν άδεια 48 ώρες πριν και θα δίνουν όνομα υπευθύνου ή θα υπερασπίσουν έμπρακτα το δικαίωμα στη διαδήλωση χωρίς φακελώματα και άδειες; 
 3) Για να μπει φραγμός στο μέτρο του Μητρώου, απαιτείται πολιτική απόφαση των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει (;) και κοινή δράση σωματείων για να αρνηθούν μαζικά την εφαρμογή του μέτρου. Η μάχη δεν μπορεί να δοθεί από ένα – δύο σωματεία, αλλά ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ μαζικά.
 Δυστυχώς, μέχρι τη στιγμή αυτή, έχουμε μείνει μόνοι μας στη μάχη αυτή. Εκατοντάδες καταγγελίες έχουν βγει -γενικά σε σωστή πολιτική κατεύθυνση- από δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, από σωματεία και συνδικάτα. Όμως, στο κρίσιμο σημείο, (στο αν, δηλαδή, θα κατατεθούν στοιχεία) υπάρχει για ακόμα μια φορά σιωπηρό σάλπισμα υποχώρησης και μη μάχης. 
 Καλούμε για μια ακόμα φορά όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα να τοποθετηθούν ανοιχτά και με ειλικρίνεια και να πάψουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. 
Καλούμε για μια ακόμα φορά όλες τις δυνάμεις που αναφερόμαστε στο κίνημα σε κοινή στάση και σε συνυπογραφή ενός μίνιμου πλαισίου – δημόσιας δήλωσης με βασικά στοιχεία: - Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης. - Δεν ενημερώνουμε κανένα μητρώο. - Δεν αποδεχόμαστε τον κρατικό έλεγχο στη ζωή των συνδικάτων–τα συνδικάτα ανήκουν στα μέλη τους. - Κοινή στάση όλων των σωματείων σε οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης – επιβολής προστίμου έστω και σε ένα από αυτά. 
 Με σωματεία όπλα των εργαζομένων – όχι κρατικά, κυβερνητικά, εργοδοτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου