-->

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ασφαλιστικό – Το μεγάλο κόλπο με την “προσωπική διαφορά” αποκαλύπτεται. Δημιουργική λογιστική και εικονική πραγματικότητα

Η κατάθεση του ασφαλιστικού στη βουλή και η ταυτόχρονη δημοσιοποίησή του συνοδεύονται με την από εβδομάδων συντεταγμένη κυβερνητική-συστημική προπαγάνδα για δήθεν γενικευμένες αυξήσεις στους απόμαχους της δουλειάς. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια.

Όπως προβλέπεται σ’ αυτό, λοιπόν, ελάχιστοι θα δουν αυξήσεις “ζωντανές και στο χέρι” κάτω από 2 προϋποθέσεις: να έχουν βγει στη σύνταξη μετά το νόμο Κατρούγκαλου (Μάης του 2016) που είναι και η συντριπτική μειοψηφία των συνταξιούχων και να μην έχουν ενσωματωμένη στη σύνταξή τους “προσωπική διαφορά” που είναι η ακόμη πιο συντριπτική μειοψηφία των προηγούμενων! Όλοι οι άλλοι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ. Και γιατί θα την “απορροφήσει” η προσωπική διαφορά και πολλοί θα συνεχίσουν να χρωστάνε (!) για τυχόν μελλοντικές ονομαστικές αυξήσεις και διότι στους ελάχιστους που θα προκύψει αύξηση, αυτή θα τους καταβληθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις από φέτος μέχρι και το 2024 (!).

Τα επικοινωνιακά τρυκ τόσο του ΣΥΡΙΖΑ πριν όσο και της ΝΔ σήμερα παραχωρούν τη θέση τους στην ωμή πραγματικότητα. Η γκεμπελίστικου τύπου προπαγάνδα αποκαλύπτεται. Γιατί μπορεί να εξαπατάς πολλούς για μικρό διάστημα, να παραπλανάς λίγους για μεγάλο διάστημα, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ. Κοντός ψαλμός που λέει…Θα το πληρώσει και η ΝΔ με τη σειρά της αυτό.

Αυτά για τις κύριες συντάξεις. Γιατί στις επικουρικές, αυξήσεις θα δουν όσοι έχουν άθροισμα κύριας κι επικουρικής σύνταξης άνω των 1300 ευρώ. Δηλαδή κι εδώ, η συντριπτική μειοψηφία. Οι πολλοί μπορούν να εξακολουθήσουν να ζουν με...φιλοδώρημα. Τάδε έφη το ΣτΕ, από τους κόλπους του οποίου μας προέκυψε και η νέα ΠτΔ. Που ήταν “ανεξάρτητη και μακριά απ’ τη πολιτική” (έτσι δεν παρουσιάζουν τους εαυτούς τους όσοι στελεχώνουν τέτοιου είδους μηχανισμούς;) όσο δίκαζε και έγινε πλήρως πολιτικοποιημένη μέσα σε μια νύχτα. Κάτι δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ επικύρωσαν οι ανώτατοι ταγοί της αστικής δικαιοσύνης ότι καλώς κλάπηκαν από τους συνταξιούχους όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια και θα συνεχίζουν στο πολλαπλάσιο να ληστεύονται στο διηνεκές. Όλα κι όλα. Αυτό θα πει...ανεξαρτησία!

Άλλο ένα αντιασφαλιστικό έκτρωμα, λοιπόν, έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ντόπιου κηφηναριού. Άλλωστε, εγκρίθηκε απ’ τους “θεσμούς”, όπως μας πληροφορούν κυβερνητικά στελέχη. Λέτε να άνοιξαν τις τσέπες τους ξαφνικά;

Σ.Π.


Από: antigeitonies

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.