-->

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Εκδήλωση - συζήτηση για το μεταναστευτικό στην περιοχή μας.


Από την πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης - Μελισσίων πήραμε την παρακάτω πρόσκληση για την εκδήλωση - ενημέρωση για το προσφυγικό ζήτημα. 
Γνωρίζουμε την πρωτοβουλία των κατοίκων από τον πρόσφατο αγώνα μας ενάντια στο  οριστικό κλείσιμο της Πτ. Μπόμπολα με αφορμή την μετατροπή της σε χώρο φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων.
 Αντίθετα με άλλες φωνές "αγανακτισμένων" , την απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης και την προβολή ρατσιστικών απόψεων όσων επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα των εργαζομένων του Φλέμιγκ ως όχημα για τη ρητορική του μίσους, χωρίς καθόλου να νοιάζονται πραγματικά για το κλείσιμο του Νοσοκομείου, οι κάτοικοι και δημότες της "Πρωτοβουλίας",στήριξαν την άποψη του Σωματείου χωρίς αστερίσκους.
Θυμίζουμε ότι η στάση, όχι μόνο του Σωματείου μας, αλλά και των τριών Σωματείων της περιοχής μας (ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ & ΠΑΙΔΩΝ) ήταν στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πρόσφυγες, ταυτόχρονα με την καταγγελία της απόφασης να χρησιμοποιηθεί αυτή η υπαρκτή ανάγκη ως εργαλείο για το κλείσιμο μιας δομής του Α.Φλέμιγκ, ενώ υπάρχουν άλλες, πραγματικές και όχι προσχηματικές λύσεις για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων.
Το ζήτημα βεβαίως δεν περιορίζεται σήμερα στην Πτ. Μπόμπολα αλλά αφορά ολόκληρη την περιοχή.
Ως Σωματείο εργαζομένων θα τοποθετηθούμε με την γνωστή και σωστή στάση μας υπεράσπισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου και αλληλεγγύης - υπεράσπισης του δικαιώματος των προσφύγων σε αξιοπρεπή ζωή.

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, ώρα 7 μμ. Στο Πνευματικό Κέντρο
Μελισσίων, 17ης Νοεμβρίου 10, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Μελίσσια.



Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι ένα από το πιο φλέγοντα της περιόδου, ειδικά στη γωνιά αυτή του κόσμου που ζούμε. Πρόσφατα έγινε πρώτο θέμα της επικαιρότητας και στην περιοχή μας με αφορμή την ανακοίνωση της πρόθεσης των αρμόδιων αρχών να εγκαταστήσουν κάποια ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε κτίρια στα Μελίσσια. Δυστυχώς και εμείς, οι πολίτες της Πεντέλης και των Μελισσίων, πρωταγωνιστήσαμε στο κέντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας, εξαιτίας μειοψηφικής μερίδας κατοίκων που - με τις ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις τους- έδειξαν το χειρότερο πρόσωπο της γειτονιάς μας.

Επειδή είμαστε πεισμένοι ότι αυτές οι ακραίες φωνές δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των ανθρώπων στις γειτονιές μας και πιστεύουμε ότι απαιτείται μια νηφάλια και σοβαρή προσέγγιση στο ζήτημα, με γνώμονα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη:

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης-Μελισσίων διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για το ζήτημα των προσφύγων, προσπαθώντας να το προσεγγίσει με καθαρή ματιά, χωρίς ιδεοληψίες τόσο στην τοπική του όσο και στη γενικότερη διάστασή του. Καλεσμένοι θα είναι άνθρωποι από το χώρο της επιστήμης, της εκπαίδευσης και του τύπου που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα, έχουν δουλέψει με πρόσφυγες και έχουν ζήσει από κοντά το δράμα του ξεριζωμού τους και τις συνθήκες ζωής τους.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, 7 μμ. Στο Πνευματικό Κέντρο Μελισσίων, 17ης Νοε. 10, Πλατ. Αγ. Γεωργίου Μελίσσια.


Ομιλητές:


ΕΥΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ-ΠΙΣΙΝΑ - Δρ.Θεολογίας, Θεολογική Σχολή Αθηνών

ΝΑΓΙΑ ΚΟΚΜΟΤΟΥ - Αν.δασκάλα στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Ν.Ιωνίας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - Δημοσιογράφος Εφημερίδα των Συντακτών
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΑΝΩΤΗΣ - Εκπαιδευτικός, πρώην συντονιστής στο Κέντρο προσφύγων Μαλακάσας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.