-->

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Αναβολή όλων των προγραμματισμένων χειρουργείων στο «Αγία Όλγα» λόγω ελλείψεων σε προσωπικό.

Στην αναβολή όλων των τακτικών προγραμματισμένων χειρουργείων προχωρά από σήμερα το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» λόγω των εντεινόμενων το τελευταίο διάστημα ελλείψεων σε προσωπικό, κυρίως στο αναισθησιολογικό και ακτινολογικό τμήμα. Εργαζόμενοι και τοπικοί φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 την Τετάρτη στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Οι περίπου 100 ασθενείς της λίστας χειρουργείου που είχαν προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις για αυτή την εβδομάδα έχουν ενημερωθεί ότι ματαιώνονται τα ραντεβού τους. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο προαύλιο του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι μηδενικές προσλήψεις και ο συνειδητός εκφυλισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει στόχο την εξυπηρέτηση του σχεδίου της κυβέρνησης για τις Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Προχωρούν μαζί με τοπικούς φορείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου την Τετάρτη στις 09:00.
Επισημαίνουν την απουσία προσλήψεων ιατρικού προσωπικού η οποία οδηγεί καθημερινά στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και απειλούν με αναστολή λειτουργίας δυο τμημάτων, του ακτινολογικού και του αναισθησιολογικού που αποτελούν κρίσιμο κρίκο για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των εκτελούμενων επεμβάσεων.
Παράλληλα, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για το ότι δεν αναπλήρωσε τους εργαζόμενους που αποχώρησαν με συνταξιοδοτήσεις και ακύρωσε την προκήρυξη του Μάιου, υποβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με στόχο όπως υπογραμμίζουν την εξυπηρέτηση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων.
Από:TPP

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου