-->

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ταξική Πορεία: ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ!

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)


Τιμούμε αγωνιστικά την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 με Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα


 Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζήσαμε και ζούμε από την πανδημία δημιουργούν καθημερινά νέα δεδομένα. Τόσο σ’ εμάς τους υγειονομικούς και το λαό, όσο και σ’ αυτούς που έχουν την εξουσία και τις κυβερνήσεις τους. Τις συνέπειές τους όμως δεν τις ζούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. 
Μπορεί ο ιός να μην κάνει διακρίσεις, αλλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες περίθαλψης, πρόληψης και θεραπείας. Είναι θέμα... τσέπης. 
 Εμείς οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δώσαμε και δίνουμε μια ακόμα μάχη για τους εργαζόμενους και το λαό, όπως κάνουμε χρόνια τώρα. Γιατί ξέρουμε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!
 Όσο κι αν μας χτυπούν την πλάτη και μας πλέκουν το εγκώμιο οι κυβερνώντες και οι κολαούζοι τους, όσο κι αν παριστάνουν τους πονόψυχους και μας ανεβοκατεβάζουν “ήρωες”, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Τόσο εμείς όσο κι ο λαός παραμένουμε ανοχύρωτοι και θεωρούμαστε αναλώσιμοι από το σύστημά τους. Η ζωή μας είναι απροστάτευτη από αυτούς που έχουν την ευθύνη. 
Μόνη “σιγουριά” είναι η δική μας αυτοπροστασία, που πονηρά –με βάση τα χαράτσια των προστίμων– ερμηνεύεται από τη κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ως “πειθάρχηση” στις εντολές τους. Αποκαλύφτηκε περίτρανα σ’ όλο τον κόσμο ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν πηγή κέρδους και αναλώσιμους. Και τώρα ετοιμάζει την άρον-άρον επιστροφή με μοναδικό γνώμονα το κέρδος. 
Με εκτίναξη της ανεργίας, με απολύσεις, με μειωμένα μεροκάματα, με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς δικαιώματα, και ό,τι άλλο μπορεί να αυξήσει την κερδοφορία του κεφάλαιου. Αυτή την κανονικότητα μας ετοιμάζουν. Σ’ αυτή τη βαρβαρότητα θέλουν να μας επιστρέψουν, με άλλοθι τον «αόρατο εχθρό» που μας απειλεί. Οι ενέσεις χλωρίνης που προτείνει ο Τραμπ και οι υγειονομικές βόμβες του ιδιωτικού κεφάλαιου (που ονομάζονται «κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» ή όπως αλλιώς) είναι όψεις του ίδιου συστήματος και του τρόπου που αντιμετωπίζει το λαό. 
Γι’ αυτήν την επόμενη μέρα θα πρέπει να ετοιμαστούμε... Να οργανωθούμε... Να αγωνιστούμε... Να διεκδικήσουμε... 

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 
Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δε βλέπουμε! 
Μόνο «μπαλώματα», με εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης που στο τέλος θα πεταχτούν στο δρόμο. Απεναντίας, διαφαίνονται οι απολύσεις των ήδη συμβασιούχων κι επικουρικών.
Είναι προκλητική η άρνηση της κυβέρνησης  να χαρακτηριστούν οι χώροι δουλειάς των νοσοκομείων ως χώροι ανθυγιεινής εργασίας, κάτι που –όποιον κι αν ρωτήσεις– θεωρείται πλέον αυτονόητο. (αντί αυτού, τελευταία, ελεγχόμενες διαρροές αναφέρουν πως περιμένουν τάχα το πόρισμα της...αρμόδιας επιτροπής και μας ενημερώνουν για τις γενναιόδωρες «προθέσεις» της κυβέρνησης).
Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτα και τα μέσα ατομικής προστασίας λειψά και αμφίβολης ποιότητας. Τεστ εξακολουθούν να μη γίνονται μαζικά, ενώ η εργασιακή εξουθένωση έχει γενικευτεί. Τα νοσοκομεία που έκλεισαν δεν ανοίγουν και τα αυξημένα κρεβάτια ΜΕΘ προέρχονται με σκανδαλώδη ποσά από τον ιδιωτικό τομέα.
Χύνει κροκοδείλια δάκρυα η κυβέρνηση για το δημόσιο σύστημα περίθαλψης, όταν μόλις πριν λίγους μήνες σχεδίαζε το ξεπούλημά του στο κεφάλαιο μέσω ΣΔΙΤ και αλλαγής του νομικού καθεστώτος από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.
 Να μην επιτρέψουμε να γίνει πραγματικότητα το χτύπημα που ετοιμάζεται και σ’ εμάς, όπως και σ’ όλους τους άλλους εργαζόμενους και το λαό. Να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε τη βελτίωση της θέσης μας και των υγειονομικών συνθηκών των ασθενών μας. Να μην ανεχθούμε να φορτώσουν στη πλάτη μας τα σπασμένα της κρίσης τους. Οργανωμένα και συλλογικά να παλέψουμε για:
 • ΑΜΕΣΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! 
 • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ! 
 • ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ 
 • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ 
 • ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ! 
 • ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ! 
 • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ! 
 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ! 
 • ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! 
 • ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.