-->

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Α.ΦΛΕΜΙΓΚ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις τραγικές ελλείψεις και την προκλητική συμπεριφορά του Διοικητή του συγκροτήματος ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ - ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ.




Σωματείο Εργαζομένων «Α. Φλέμιγκ»                                                                                                            31/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ! Και κάνουμε τη δουλειά μας. 
Με πανδημία ή χωρίς.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ!
  1.  Κάνουμε τη δουλειά μας με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία και σ’ ολόκληρο το λαό μας που δοκιμάζεται. Όπως την κάναμε όταν επιχειρούσαν να κλείσουν το Νοσοκομείο, όπως την κάναμε λίγο αργότερα, όταν μέσα σε συνθήκες διάλυσης, ετοιμαστήκαμε να υποδεχτούμε πιθανά θύματα του EBOLA παίρνοντας «συγχαρητήρια» για το βαθμό κατάρτισης και ετοιμότητάς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όλων μας, μας από τις πολιτικές ηγεσίες...


       2.   Με την εμφάνιση της πανδημίας του COVID 19,  το Αμαλία Φλέμιγκ, ετοιμάστηκε, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (ήδη προ των ...εκπτώσεων στα μέσα προστασίας) για την υποδοχή πιθανών κρουσμάτων, τα οποία αν επιβεβαιώνονταν θα διακομίζονταν σε άλλα Νοσοκομεία, αφού το Φλέμιγκ δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για τη νοσηλεία τέτοιων περιστατικών. Και πώς να τις έχει; Όταν από το 2013 παρ’ ότι δεν κατάφεραν να το κλείσουν, το αποστέρησαν από εξειδικευμένα εργαστήρια, κλινικές, ανάμεσά τους και η κρίσιμη για την πανδημία Πνευμονολογική και 300 εργαζόμενους, ενώ οι υποδομές και ο εξοπλισμός του καταρρέει αργά και σταθερά δια μέσου των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και πάλι Ν.Δ. που κανένα από τα μεγαλόπνοα σχέδιά τους δεν υλοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

       3.    Όλα αυτά χρόνια επίσης, η έλλειψη προσωπικού είναι τέτοια που το Νοσοκομείο βγάζει βάρδιες και εφημερίες στην πλάτη και στο φιλότιμο των εργαζομένων του. Στα όρια, ακόμα και κάτω από αυτά, της ασφάλειας... Ε, λοιπόν από αυτούς τους εργαζόμενους, μετακίνησαν κιόλας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία αναφοράς για να τα ενισχύσουν. Αντί δηλαδή να προσλάβουν άμεσα και μαζικά το  προσωπικό που χρειάζεται, αποφάσισαν να ανακυκλώσουν το υπάρχουν, αδιαφορώντας για το τι θα σήμαινε αυτό στα υπόλοιπα Νοσοκομεία, καθώς απομειώθηκε κι’ άλλο το ήδη λειψό προσωπικό.  

        4,    Μετά και από αυτό, ξαφνικά, αποφάσισε η πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση να «δημιουργήσει» εκ των εν όντων (των «υπολοίπων» της διάλυσης δηλαδή) μονάδα COVID 19!  Και, όπως και σε πολλά άλλα Νοσοκομεία – να προετοιμαστεί το Φλέμιγκ για να νοσηλεύσει ασθενείς προσβεβλημένους από τον ιό!
ΔΙΚΑΙΩΣ το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό εξέφρασε την ανησυχία του, ενημερώνοντας τη Διοίκηση, ως όφειλε, πως αυτό δεν είναι δυνατό, εκτός αν το Νοσοκομείο ενισχυθεί με το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ προσωπικό και τα, ΕΣΤΩ ΕΛΑΧΙΣΤΑ, ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.

Συγκεκριμένα ανέφερε στο Διοικητή πως δεν γίνεται ασφαλής νοσηλεία ασθενών χωρίς:
·      Να υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ ή τουλάχιστον ΜΑΦ (Αυξημένης Φροντίδας).
·      Να υπάρχει Πνευμονολογική κλινική. (Δεν υπάρχει ούτε ένας πνευμονολόγος να εφημερεύσει)
·      Να υπάρχει Αξονικός Τομογράφος (υπό εγκατάσταση).
·      Να υπάρχουν αναπνευστήρες (υπάρχουν μόνο τρεις σε Αναισθησιολογικό, Επείγοντα, Καρδιολ/κη Μον.).
·      Να υπάρχουν εργαστήρια κατάλληλης βιοασφάλειας, ενώ αυτά που υπάρχουν είναι κλειστά 7 -8 φορές το μήνα λόγω έλλειψης προσωπικού.
·      Να υπάρχει αξιόπιστος αναλυτής αερίων (υπάρχει μόνο ένας με συχνές βλάβες).
·      Να υπάρχει επαρκές ιατρικό, νοσηλευτικό, προσωπικό καθαριότητας κλπ.

Το αυτονόητο, τόνισαν τα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου, ότι πρώτα προετοιμάζεσαι όσο καλύτερα μπορείς και μετά ανοίγεις κλινικές.
Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως η συνήθης δικαιολογία για…όλα, είναι πως θα νοσηλεύονται μόνο ελαφρά περιστατικά και πως (κάποιος) εξοπλισμός «θα» έρθει! Εντελώς «για τα μάτια του κόσμου» δηλαδή.

 Ένα από τα χαρακτηριστικά της νόσου είναι η ξαφνική επιδείνωση και ο άμεσος κίνδυνος για τη ζωή μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό σημαίνει πως μπορεί και να πεθάνει ο άρρωστος κατά τη διακομιδή του αν χειροτερεύσει η υγεία του ξαφνικά. (Το λέμε με δικά μας λόγια, να είναι ξεκάθαρο!)

   Αντί λοιπόν να εισακουστεί η αγωνία όλων μας  και να ενισχυθεί το Νοσοκομείο όσο καλύτερα μπορεί, δεδομένων των συνθηκών, ο Κος Δαλαΐνας, διοικητής του συγκροτήματος,  ανάγκασε με αυταρχισμό και τρομοκρατία  που «μυρίζει» άλλες εποχές, λέμε εμείς αποδίδοντας την ουσία, το αρμόδιο επιστημονικό όργανο του Νοσοκομείου να αποσύρει το έγγραφό του προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι...σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια κάνοντας αντιπολίτευση !!!
(Δεν ήταν << εν αιθρία>> αυτή του η συμπεριφορά, καθώς με την ίδια αναίδεια, απαξίωση και αυταρχισμό, είχε φερθεί και στο Δ.Σ. του Σωματείου, όταν ζητήθηκε ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις ελλείψεις υλικών λίγες μέρες νωρίτερα)

ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ!

   Ορίστηκαν, τα κρεβάτια της νέας ΜΟΝΑΔΑΣ(sic), αναστατώθηκε όλο το Νοσοκομείο, αποκλείστηκαν χώροι (με αποτέλεσμα πχ να μην υπάρχει σήμερα... ανελκυστήρας που να φτάνει σε όλους τους ορόφους !!!).

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΠΙΘΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΛΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ – ΟΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και τα γυαλιά ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ή αγοράζονται από τους εργαζόμενους – Ακόμα και με άθλιες  χάρτινες (κυριολεκτικά) μάσκες που λιώνουν (επίσης κυριολεκτικά) μετά από λίγο διάστημα. Με ελάχιστες και όχι για όλους, στολές που είναι ακατάλληλες κλπ.
Οπωσδήποτε, η πολυδιαφημισμένη «προστασία» μας, καμία σχέση δεν έχει με τις εικόνες των «αστροναυτών» που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα κανάλια! Φαίνεται, είναι μόνο γι’ αυτά!  Γι’ αυτό προσβάλλονται σωρηδόν από τον ιό οι υγειονομικοί κάθε κλάδου και ειδικότητας.

Προσφέροντας λοιπόν τις υπηρεσίες μας μέσα σε αυτές τις συνθήκες, γιατροί , νοσηλευτές, καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, παρασκευαστές, διοικητικοί…έχοντας γνώση ότι θέτουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τους άλλους ασθενείς σε κίνδυνο, ερχόμαστε αντιμέτωποι και με την τρομοκρατία της Διοίκησης που απειλεί με πειθαρχικά και τολμάει να μας κατηγορεί για...εσχάτη προδοσία!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ! ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ, επιστρέφουμε τη λάσπη και δηλώνουμε για άλλη μία φορά σε όλο το λαό, ιδιαίτερα της περιοχής μας, πως είμαστε εδώ! Κουρασμένοι, λίγοι, απροστάτευτοι, φοβισμένοι, μέρα με τη μέρα δίνουμε τη μάχη. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Επειδή είμαστε εργαζόμενοι άνθρωποι και αρνούμαστε να μετατραπούμε σε στατιστική απωλειών για τις ανακοινώσεις των 7 μμ. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
·     ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
·     ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!
·     ΟΣΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ.
·     ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΤΕΣΤ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Για  τους ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.
·     ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ ΜΕΘ ΚΑΙ ΜΑΦ
·     ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ για να ΕΝΙΣΧΥΘΕΊ ΤΟ Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
·     ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ Κ. ΥΓΕΙΑΣ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.