-->

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΑ ΤΕΣΤ ΦΕΥΓΟΥΝ ...ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!



Και ενώ όλοι αγανακτούσαν με την ...αφασία του Υπουργείου που τα δείγματα ελέγχου covid στοιβάζονταν στα ψυγεία των Νοσοκομείων καθώς το ΕΚΕΑ που ως τώρα έκανε (δωρεάν) τα τέστ δήλωνε αδυναμία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, ξαφνικά, βρέθηκε η λύση! 
Δεν είναι λοιπόν παράξενο που ακόμα και φιλικά στο Υπουργείο μέσα ... αναρωτιούνται για την όλη αυτή διαδικασία.
Τα Νοσοκομεία θα πληρώνουν από τον προϋπολογισμό τους τα τεστ μέσω συμβάσεων και μάλιστα (τουλάχιστον για την 1η ΥΠΕ) με συγκεκριμένο εργαστήριο.
(Αντιγράφουμε από το VIRUS: <<...Δύο μέρες μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την έλλειψη αντιδραστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Αίματος (ΕΚΕΑ), αποκαλύπτουμε ότι το υπουργείο Υγείας προωθεί σύμβαση με συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο που θα αναλάβει το μοριακό έλεγχο των δειγμάτων, που συλλέγονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την έγγραφη επικοινωνία, που είχε στις 2-9-2020, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ Αττικής, με τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων ευθύνης της. Πρακτικά, δίδεται εντολή  στα νοσοκομεία να κάνουν σύμβαση με το διαγνωστικό κέντρο “CENTRAL LAB” με έδρα τη Νίκαια.[...]το οποίο καταλήγει:Δεν είναι δυνατόν όμως η πανδημία να γίνεται πρόσχημα για υιοθέτηση αδιαφανών διαδικασιών. Άλλωστε, το υπουργείο Υγείας είχε στη διάθεση του τρεις ολόκληρους μήνες από την λήψη της καραντίνας για να προχωρήσει σε δημόσια πρόσκληση και να ακολουθήσει την κείμενη νομοθεσία. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται… Τώρα η κυβέρνηση είναι ευάλωτη στην κριτική ότι ευνοεί τον ιδιωτικό τομέα σε βάρος του δημοσίου

Εμείς βέβαια, οι εργαζόμενοι και ο λαός που διεκδικούμε δωρεάν και μαζικά τεστ παντού και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους σε Νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ βλέπουμε πιο ξεκάθαρα που πήγαινε από την αρχή όλη αυτή η ιστορία. Η κατάσταση οδηγήθηκε τεχνητά στο να πάρουν την δουλειά ιδιωτικά διαγνωστικά και μάλιστα κατ' αποκοπή, με σχεδόν μονοπωλιακό τρόπο.
Το αποτέλεσμα θα είναι να εξανεμιστούν γρήγορα οι ήδη αναιμικοί προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων, τα τεστ να γίνονται με το σταγονόμετρο και οι άνθρωποι που θέλουν να ελεγχθούν να πληρώνουν τα διαγνωστικά από την τσέπη τους!
Για να δικαιολογηθεί μάλιστα όλη αυτή η κατάσταση, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί επιστημονικά (sic) και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που διασπείρουν την άποψη ότι γίνεται σπατάλη των τεστ ...που έτσι κι' αλλιώς δεν εξασφαλίζουν τίποτα!
Το άσπρο γίνεται μαύρο δηλαδή προκειμένου το κράτος να αποσυρθεί από την υποχρέωσή του για δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη για όλο τον κόσμο αλλά και για να κατευθυνθεί ζεστό και πολύ χρήμα από τις τσέπες μας στα ιδιωτικά διαγνωστικά.
(Στο σημείο αυτό ...μόνο με πικρό χαμόγελο μπορούμε να σχολιάσουμε πχ την άποψη που λέει ότι τα 50 € ανά τεστ που πέτυχε η 1 ΥΠΕ από το διαγνωστικό είναι μια χαρά τιμή...γιατί υπάρχουν και ακριβότερα στην πιάτσα!)
Εμείς για άλλη μία φορά λέμε ότι ακόμα και τα πιο σοβαρά, τα πιο θανάσιμα προβλήματα δημόσιας υγείας, οι ανθρώπινες ζωές, παίζονται στο αισχρό χρηματιστήριο του πλουτισμού των ισχυρών σε βάρος των αδύνατων αυτής της κοινωνίας.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!   
ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ!

ΑΜΕΣΑ, ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.