-->

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. 
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
 ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ 
ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ολόκληρη η Πτέρυγα Μπόμπολα του  Α. Φλέμιγκ μετατρέπεται σε λίγες αίθουσες νηπιαγωγείου ενώ το κεντρικό Νοσοκομείο γίνεται 
«υποδοχής covid.» 
Οι κλινικές και οι λειτουργίες του στραγγαλίζονται, ασθενείς και προσωπικό στοιβάζονται επικίνδυνα. Αντί για ενίσχυση και ανάπτυξη, προετοιμάζεται το οριστικό κλείσιμό του, 
με αφορμή, αυτή τη φορά την πανδημία!

Είναι γνωστό πως εδώ και πολλούς μήνες εξελίσσεται συντονισμένη απόπειρα να κλείσει οριστικά η πτέρυγα Μπόμπολα του «Α. Φλέμιγκ». Μέσα στην πανδημία και ενώ τα κρούσματα πληθαίνουν (και μεταξύ των εργαζομένων του Νοσοκομείου) η κυβερνητική πολιτική θέλει με κάθε τρόπο να ξεμπερδεύει με μία ολόκληρη νοσοκομειακή Πτέρυγα, πολύτιμη για το σύστημα υγείας.  
Η τελευταία απόπειρα αφορά στην επιχείρηση μετατροπής της  σε λίγες μόνο αίθουσες νηπιαγωγείου, μέσω ενός ολόκληρου μηχανισμού που έχει στηθεί με...λαγό το Δήμο Πεντέλης! Με διαδικασίες παράνομες, παραβιάζοντας νόμους, ακόμα και τις ίδιες τους τις αποφάσεις, χωρίς ούτε καν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το «έτσι θέλω», κάνουν εργασίες και αποκλείουν κάθε σχέδιασμό για υγειονομική χρήση της πτέρυγας. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα ενώ είναι φανερό πως καλύπτονται από κεντρικές πολιτικές αποφάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως σ’ όλη αυτή τη διαδικασία, το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχουν αρθρώσει ούτε λέξη!
Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΔΥ την εντάσσει μέσα στο σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση της πανδημίας!
(φαντάζει παραλογισμός, αλλά στην πραγματικότητα είναι υποκρισία και εξαπάτηση!)
Επανειλημμένα οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, έχουμε αποκαλύψει πως η οριστική κατάργηση της Πτέρυγας Μπόμπολα εκτός από εγκληματική για την υγειονομική θωράκιση της περιοχής είναι και προπομπός για το κλείσιμο ολόκληρου του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ.
Το 2013, η πολιτική της Τρόικα και της τότε Κυβέρνησης, χάρη στους αγώνες των εργαζομένων, των φορέων της περιοχής και των κατοίκων δεν κατάφεραν να κλείσουν το Νοσοκομείο. Από τότε το υπερασπιζόμαστε καθώς τα σχέδια κλεισίματός του συνεχίζουν να εξελίσσονται.
Σήμερα, μέσα στο ξέσπασμα του 2ου κύματος της πανδημίας, με ανθρώπους να πεθαίνουν καθημερινά, το Φλέμιγκ που εξυπηρετεί κάθε μήνα πάνω από 4. 000 πολίτες, χωρίς καμία προετοιμασία, μετατρέπεται σε νοσοκομείο υποδοχής covid. Κλινικές, προσωπικό και ασθενείς στοιβάζονται επικίνδυνα ο ένας πάνω στον άλλο, προκειμένου να «χωρέσουν». Τα «πρωτόκολλα» ασφαλείας δεν μπορούν βέβαια να τηρηθούν ενώ το Νοσοκομείο έχει ελάχιστους εργαζόμενους σε όλες τις ειδικότητες. Γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, καθαρίστριες, τεχνικούς...Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, μια ολόκληρη, κατάλληλη, υγειονομική  Πτέρυγα απλά καταργείται!
Όσο λοιπόν καταργούν την Πτέρυγα Μπόμπολα με πρόσχημα λίγες αίθουσες νηπίων, στο κεντρικό κτίριο του Φλέμιγκ, στήνουν όπως - όπως τομέα covid και σχεδιάζουν, σε επόμενη φάση, μεταφορές κλινικών σε άλλο Νοσοκομείο. Έτσι με αφορμή την πανδημία και την...έλλειψη χώρου θα αδειάσουν το Νοσοκομείο, και το κλείσιμό του μετά θα είναι ...φυσική συνέπεια.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ και κάθε πολίτη σε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/9 στη 1 το μεσημέρι στην πύλη της Πτέρυγας Μπόμπολα. (Λ. Πηγής & Ζαΐμη). 

Οι εργαζόμενοι, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο κλείσιμο του Φλέμιγκ, ενάντια στην κατάργηση της Πτ. Μπόμπολα!. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.