-->

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Εδώ Πολυτεχνείο ! 48 χρόνια μετά την εξέγερση, το Πολυτεχνείο μας καλεί σε αγώνες Για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερίες!



Εδώ Πολυτεχνείο !

Ο ιστορικός χώρος του Πολυτεχνείου είναι ανοικτός για όλο το λαό 

48 χρόνια μετά, ο αγώνας του Νοέμβρη συνεχίζει να εμπνέει την πάλη του λαού και της νεολαίας. Η πανδημία έδωσε την ευκαιρία στο σύστημα να χτυπήσει κάθε δικαίωμα.

Οι απανωτοί αντεργατικοί νόμοι γεννούν συνθήκες Μεσαίωνα. 
Η υγεία και η περίθαλψη χαρίζονται στους ιδιώτες και χρυσοπληρώνονται ενώ τα Νοσοκομεία καταρρέουν. Όσο οι ασθενείς σέρνονται στα ράντζα, αυτοί σχεδιάζουν κλεισίματα Νοσοκομείων. Οι υγειονομικοί όχι μόνο έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής αλλά τους χρεώνουν από πάνω την κυβερνητική "αποτυχία". Τους στερούν το μισθό τους με τις προσχηματικές αναστολές και την ατομική ευθύνη!   
Μέρα παρά μέρα ένας εργάτης τσακίζεται ή χάνει τη ζωή του στο βωμό του κέρδους. Το 8ωρο, ο ταξικός και ανεξάρτητος συνδικαλισμός, το δικαίωμα στην απεργία βγαίνουν στην παρανομία.

Οι ταξικοί φραγμοί δημιουργούν μια παιδεία για λίγους και εκλεκτούς. Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων, διαγραφές πετούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έξω από το σχολείο και το πανεπιστήμιο.

Στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες καταργούνται. Απαγόρευση διαδηλώσεων, πανεπιστημιακή αστυνομία, διώξεις αγωνιστών γίνονται καθημερινότητα. 
γι' αυτό...

48 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο μας καλεί σε αγώνες
Για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερίες

Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Τετάρτη 17/11 στις 15:30, 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.