-->

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

1 ΜΑΗ '22. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ και των ΘΥΣΙΩΝ!

Από την εξέγερση και τη σφαγή των εργατών του Σικάγο το 1886 μέχρι σήμερα, οι αγώνες για καλύτερη ζωή, για αξιοπρέπεια και απελευθέρωση κοινωνική και πνευματική των εργαζομένων όλου του κόσμου συνεχίζονται. Με θυσία και αυταπάρνηση, με νίκες και με ήττες, με διαφορετικά σημεία αιχμής κάθε φορά.
 Η ανάδειξη και η υπεράσπιση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, η αντίσταση ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η στοιχειώδης υποχρέωση μας ως εργαζόμενοι.
Σήμερα αγωνιζόμαστε για αυξήσεις στους μισθούς μας, , εμείς οι υγειονομικοί για την ίση - πλήρη- δωρεάν περίθαλψη που δικαιούμαστε, για ανοιχτά Νοσοκομεία, σύγχρονα, για προσλήψεις προσωπικού, για ένταξη στα Βαρέα, για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος συνάδελφος...
 ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, για να στηριχτεί η προσφυγιά, για κάθε μικρό και μεγαλύτερο αίτημα που θα μας ανεβάσει ψηλότερα.

Σημείο αιχμής σήμερα είναι και η προσπάθεια του συστήματος να καταργηθεί ...και δια νόμου η δυνατότητα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται, να κάνουν απεργία, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Αυτή η μάχη είναι εξαιρετικά σημαντική ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΜΕ!
Οι εργαζόμενοι κέρδισαν το δικαίωμα να συνδικαλίζονται, ελεύθερα και εθελοντικά, με σκληρούς αγώνες και κινητοποιήσεις που βάφτηκαν στο αίμα! 
Αυτό το δικαίωμα επιχειρεί να καταργήσει ο Ν. 4808/21.

Παρακάτω το πρωτομαγιάτικο κάλεσμα της πρωτοβουλίας για την κατάργηση του 4808/21 και την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά των Αγώνων

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά των Κατακτήσεων

Τελειώνουμε με την οπισθοχώρηση – Τελειώνουμε με τον ενδοτισμό και το συμβιβασμό

 

Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια, διεθνής τάξη των εργατών τιμά τους ήρωές της, τιμά τους αγώνες και τις θυσίες, αλλά και τις κατακτήσεις που αυτά έφεραν.

Την 1η Μάη, η εργατική τάξη διατρανώνει την ιστορική παρουσία της και τη διάψευση όσων ήθελαν το τέλος της ιστορίας και το τέλος της πάλης των τάξεων.

Την 1η Μάη, η εργατική τάξη δηλώνει ότι αναλαμβάνει το ιστορικό καθήκον της να είναι αυτή που θα μπει μπροστά για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το θανατερό και σάπιο κόσμο της εκμετάλλευσης, για να ξεκινήσει το χτίσιμο μιας κοινωνίας που θα συμφιλιώσει τους ανθρώπους μεταξύ τους και τον άνθρωπο με τη φύση.

Την 1η Μάη, θυμόμαστε τους εργάτες του 1886 στο Σικάγο και τον ιστορικής σημασίας αγώνα τους για τη μείωση του χρόνου εργασίας, για τις 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος στη διάθεση του εργάτη.


Την 1η Μάη του 2022θυμόμαστε όμως ότι αυτός ο τιτάνιος αγώνας αποδεικνύεται διαρκώς επίκαιρος και σισύφειος. Κλείνει ένας χρόνος σε λίγο από την ψήφιση του νόμου 4808/2021, με την υπογραφή του ψυχρού εκτελεστή των εργατικών συμφερόντων, Χατζηδάκη. Του νόμου, με τον οποίο ο ιερός κανόνας της 8ωρης εργασίας γίνεται πουκάμισο αδειανό, μία ζωντανή πραγματικότητα που σε λίγο θα αναπολείται από τους εργαζόμενους, σαν μία ουτοπία αλλοτινών καιρών.


Την 1η Μάη του 2022 διαδηλώνουμε:


Δεν ξεχνάμε το Μάη του 1886 στο Σικάγο, ούτε όλους τους Μάηδες των αγώνων και των θυσιών της εργατικής τάξης παντού στον κόσμο.

Δεν ξεχνάμε τον περσινό Μάη, όταν το εργατικό κίνημα κι οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις πάλευαν για να μην περάσει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Δεν ξεχνάμε, ούτε αφήνουμε να ξεχαστεί ότι ο νόμος 4808/2021 πέρασε με τη βοήθεια που του προσφέρθηκε από την άτακτη οπισθοχώρηση των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Δεν ξεχνάμε, ούτε αφήνουμε να ξεχαστεί ότι ο νόμος 4808/2021 πρέπει να καταργηθεί και με τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός.

Γιατί, η Τάξη που έχει ματώσει για το δικαίωμα να παραμείνει ο εργάτης στην ανθρώπινη κατάσταση, με τίποτα λιγότερο από την κατάργηση του νόμου που καταργεί το 8ωρο δεν μπορεί να συμβιβαστεί.

Γιατί, η Τάξη που έχει ματώσει για το δικαίωμα να οργανώνεται, να δρα, να αγωνίζεται και να απεργεί για να δίνει τις μάχες της μέσα στον ανειρήνευτο ταξικό πόλεμο, με τίποτα λιγότερο από την κατάργηση του νόμου που καταργεί τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί να συμβιβαστεί.


Την Κυριακή 1η Μάη, καλούμε κάθε εργάτη, εργάτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, άνεργη, άνεργο, κάθε εργατική συλλογικότητα, στη συγκέντρωση στις 11:00πμ στα Προπύλαια.


Την Τρίτη 10 Μάη, ημερομηνία που εκδικάζεται η προσφυγή κατά του νόμου 4808 στο ΣτΕ, καλούμε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζικά για την κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη.


Αγώνας για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (4808/21)

Καμιά υποταγή – καμιά εφαρμογή των διατάξεών του

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και τις εργατικές κατακτήσεις

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, την απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες


 Πρωτοβουλία για την κατάργηση του 4808/21
και την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών
 
Δ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.