-->

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! - 6 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)






Υγειονομικοί: 6 Απρίλη-Όλοι στην απεργία 

και τις απεργιακές συγκεντρώσεις

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν ότι οι κυρίαρχοι του κόσμου ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ και Ε.Ε. μπροστά στα συμφέροντά τους και τον εξελισσόμενο ανταγωνισμό τους, δεν λογαριάζουν ούτε τους χιλιάδες νεκρούς, τους εκατομμύρια πρόσφυγες, τους δισεκατομμύρια υποσιτισμένους (σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 1,1 δισ. άνθρωποι από τα 7 του παγκόσμιου πληθυσμού πεινούσαν πριν τον πόλεμο), ούτε βέβαια τους λαούς όλου του κόσμου που όχι μόνο δε θα κερδίσουν τίποτα αλλά απεναντίας θα πληρώσουν το μάρμαρο. Κυρίως όμως αποκαλύπτει πόσο ακριβά μας κοστίζει το γεγονός ότι η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και οι λαοί στον κόσμο είναι ανοργάνωτοι. Κατά δισεκατομμύρια αυξάνουν τα κέρδη των μεγαλοαστών της χώρας μας μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες (οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμος) την ίδια ώρα που ο κατώτατος μισθός ίσα που φτάνει μόνο για τη ΔΕΗ.
Στα νοσοκομεία, ενώ η χώρα μας αναλογικά ξεπέρασε σε νεκρούς και την Ιταλία και το Βέλγιο και τη Γαλλία, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο για να σωθούν ζωές κι ετοιμάζει πυρετωδώς αυτό που ονομάζει «νέο ΕΣΥ».
Τι σημαίνει «νέο ΕΣΥ»; Ακόμα λιγότερα νοσοκομεία. Ακολουθώντας το μοντέλο «κόμβου-ακτίνας», πολλά νοσοκομεία θα μετατραπούν σε Κέντρα Ημερήσιας Νοσηλείας (Κ.Η.Ν.), δηλαδή κέντρα υγείας. Στην ουσία πρόκειται για κλείσιμο. Παράλληλα θα λειτουργούν οι περίφημες ΣΔΙΤ, παραχωρώντας μεγαλύτερο πεδίο κερδοφορίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που θα χρησιμοποιεί τα δημόσια νοσοκομεία προς όφελός του. Όλα σε βάρος της τσέπης του ασθενούς και του δικαιώματος στη δωρεάν περίθαλψη.
Ξεκινούν με απογευματινά χειρουργεία, στα οποία ο ασθενής θα πληρώνει και την αμοιβή του γιατρού (ως τώρα «φακελάκι») και το 30% των λειτουργικών εξόδων της επέμβασης. Αν δεν έχει, δε θα βρίσκει πρωινό χειρουργείο όπως δε βρίσκει και πρωινό ιατρείο. Καθοριστικό ρόλο στο νέο ΕΣΥ θα παίζει ο οικογενειακός γιατρός αναφοράς, χωρίς χαρτί του οποίου κανείς δεν θα εισάγεται στα νοσοκομεία («gatekeeping», δηλαδή φραγμός). Πιθανά σε αυτό το πλαίσιο η ΠΦΥ να υπαχθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση για να διώξει ολοκληρωτικά η κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη και υποχρέωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης για το λαό.
Γνωστή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης και για μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις εργασίας μας, για το αν και πόσο εύκολα θα μπορούν να μας απολύουν.
Ήδη με πρόσχημα την πανδημία περίπου 6.500 υγειονομικοί είναι 7 μήνες εκτός δουλειάς, θα παραμείνουν έτσι έως 31/12 και κινδυνεύουν με οριστική απόλυση.
Σχετικά με τα ΒΑΕ, όχι μόνο δεν προβλέπεται η ένταξή μας, αλλά κινδυνεύουμε και με περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής. Η ακρίβεια, που ξεκίνησε και πριν τον πόλεμο, θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Μόνο με αυξήσεις στους μισθούς μας μπορεί να αντιμετωπιστεί. Οι ελλείψεις βασικών αγαθών που θα παρουσιαστούν δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του πολέμου αλλά και της πολιτικής της εξάρτησης από ΕΕ και ΗΠΑ, με την οποία καταστράφηκε η παραγωγική βάση της χώρας και παραρτηματοποιήθηκε η οικονομία.
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Στις 6 Απρίλη, όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απεργούμε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που μας καταδικάζει για άλλη μια φορά στη φτώχεια και την ανέχεια για να περισώσει ή και να αυξήσει τα κέρδη των λίγων κι εκλεκτών της. Αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα του συστήματος.
Παλεύουμε ενάντια στο «Νέο ΕΣΥ» και υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Παλεύουμε για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη.
Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, ξεπερνούμε τους ψεύτικους φίλους που καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία και υπερασπιζόμαστε τη δουλειά και τη ζωή μας. 
 ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ! 
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ! 
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ!
ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ! 
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.