-->

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αναρτούμε παρακάτω την απόφαση του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στο Σισμανόγλειο. Σωστά οι συνάδελφοι επισημαίνουν την τραγική έλλειψη προσωπικού και την απόπειρα να δοθεί η εικόνα ότι όλα "βαίνουν καλώς" και μάλιστα με λειτουργία νέων τμημάτων (= εγκαίνια) με "δανεικούς" νοσηλευτές. Μάλιστα κάποιοι από τους δανεικούς είναι από το Φλέμιγκ, το οποίο επίσης στενάζει λόγω της τραγικής έλλειψηςσε σημείο μάλιστα που "ψιθυρίζονται" απειλές του τύπου : Αν δεν βγουν οι βάρδιες θα κοπούν οι άδειες!  Είναι κρίσιμο ζήτημα λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντισταθούμε σ' αυτή την κατάσταση. Να μην υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό, να ενημερώσουμε συναδέλφους και πολίτες τι πραγματικά συμβαίνει....

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ.) 15126 ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2132058442 – email: somateiosismanogleiou@gmail.com Μαρούσι: 05/07/2022 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στις 21/06/2022, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την τραγική έλλειψη του προσωπικού όλων των υπηρεσιών και ειδικοτήτων. 
 Το Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», βιώνει απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας, με την μετατροπή του σε Νοσοκομείο μιας νόσου covid -19, δύο φορές, τη συρρίκνωση των Νοσηλευτικών Τμημάτων, το «άνοιγμα» νέου τμήματος με «μπαλώματα» και «δανεικούς Νοσηλευτές», με προσωπικό μετακίνησης τριών (3) μηνών, ενώ το υπόλοιπο Νοσοκομείο βιώνει συνθήκες υπερεργασίας, εξαντλητικών ωραρίων, υπερεφημέρευσης, ψυχικής και σωματικής καταπόνησης. 
Στους περισσότερους εργαζομένους δεν έχουν χορηγηθεί οι καλοκαιρινές άδειες των ετών 2020 – 2021. «ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ “ΟΧΙ” ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ» 
ΖΗΤΑΜΕ: ➢ Την άμεση ενίσχυση του Γ.Ν.Α. «Σισμανογλείου» με το απαιτούμενο προσωπικό. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα. 
Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ, την ΑΔΕΔΥ και τους τοπικούς φορείς να διεκδικήσουν μαζί μας για την απρόσκοπτη λειτουργία του Γ.Ν.Α. «Σισμανογλείου». 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 08/07/2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 - 13.00, στο προαύλιο του Νοσοκομείου. 
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.